Marsilya ve Montpellier'de tecrit ve Efrîn işgali protesto edildi

Fransa'nın Marsilya ve Montpellier kentlerinde Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecrit ve Efrîn işgali protesto edildi.

Fransa'nın Marsilya ve Montpellier kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecrit ve Efrîn işgali protesto etmek için yürüyüş düzenlendi. Türk turizmi ve mallarına yönelik boykot çağrıların yapıldığı miting Vieur Port meydanında düzenlendi. Yüzlerce Kürdistanlının katıldığı eylemde sık sık, "Terörist Erdoğan", Efrîn yalnız değildir", "Terörist Türkiye, Kürdistan'dan defol", "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı. Türk devletinin Efrîn'de katlettiği sivillerinin fotoğraflarının da taşındığı mitingde, Türk turizmini ve mallarını boykot etmek için çok sayıda bildiri dağıtıldı. Miting DKTM adına yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

MONTPELLİER

Montpellier'de bir araya gelen Kürdistanlılar, Efrîn'i sahiplenmek ve Türk devletin işgalini protesto etmek için yürüyüş yaptı. Montpellier'de DKTM’nin çağrısı ile Peyrou Pitot Parkı’nda toplanan Kürdistanlılar ve dostları şehir merkezindeki Comedie Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık, "Bijî berxwedana Efrînê", "Hepimiz PKK'yiz", "Bijî berxwedana YPG/YPJ" ve "Katil Erdoğan" sloganları atan eylemciler, Fransızca hazırlanan bildirileri dağıttı. Comedie meydanında sona eren yürüyüşün ardından bir miting düzenlendi. Mitingde yapılan konuşmalarda, işgalci Türk devleti kınandı. Kitle Efrîn işgali sona erene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti. Yapılan konuşmaların ardından eylem sloganlarla sona erdi.