Melbourne'de Dünya Rojava Günü kutlandı

Melbourne kentinde Dünya Rojava Günü kutlandı. Eylemdeki açıklamalarda, Erdoğan'ın savaş suçlusu olarak yargılanması gerektiği belirtildi.

Avustralya'nın Melbourne kentinde, 2 Kasım Dünya Rojava Günü kutlandı.
Rojava İçin Ayağa Kalk Komitesi'nin çağrısıyla bir araya gelen Kürtler ve dostları, yoğun yağmura rağmen miting ve yürüyüş düzenledi. Eyleme Yeşiller Partisi'nden Senatör Janet Rice, Kürt dostu Tarih Profesörü John Tülly başta olmak üzere çok sayıda Avustralyalı katıldı. Türkiyeli sosyalist ve Alevi kurum temsilcileri de yürüyüşe katıldı.
Eyalet kütüphanesi önünde buluşan kitle, buradan Federasyon merkezine yürüdü. Yürüyüşte Türk devletinin işgalci saldırıları protesto edildi, direniş selamlandı.

'ERDOĞAN SAVAŞ SUÇLUSU, YARGILANMALI'

Yürüyüş öncesinde konuşan Senatör Rice, Kürt halkının yanında olduklarını, Türkiye'ye ambargo uygulanması için yeni bir tasarı hazırladıklarını söyledi.
Mitingde konuşan Prof. John Tülly ise ise Avustralya hükümetine seslenerek, "Rojava'daki işgal sadece bazı açıklamalar ve kınamalarla geçiştirilemez; somut adım atılmalı" dedi. Tülly, Erdoğan'ın savaş suçlusu olduğunu, yargılanması gerektiğini belirtti.
Mitinge telefonla bağlanan TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelil ise yurt dışındaki eylemlerin Rojava'ya büyük moral verdiğini kaydetti.