Mervan Amed ve yoldaşları İsviçre’de anıldı

YPG savaşçısı Mervan Amed ve yoldaşları İsviçre’nin Solothurn kentinde görkemli bir şekilde anıldı. Baba Mintaş, “40 yıllık bir mücadelenin parçası olduğu için oğlumla gurur duyuyorum” dedi.

2014 yılının Mayıs ayında Rojava’nın Serekanîyê kentine bağlı Rawya Köyünde şehit düştüğü açıklanan YPG savaşçılarından Diyar Mintaş (Mervan Amed), Abdulmecit Parıltı (Serhat Serhıldan), Recep Özbek (Erdal Amed) ve 29 Mayıs’ta Türk işgal güçlerinin Zap’a yönelik hava saldırıları sonucu hayatını kaybeden HPG gerillaları Mehmet Çoban (Adıl Semsur) ve Mehmet Zakir Temel (Renas Botan) binlerce kişinin katılımıyla İsviçre’de anıldı.

İsviçre Şehit Aileleri Komitesi tarafından İsviçre’nin Solothurn Kantonuna bağlı Gerlafingen kentinde düzenlenen anmaya, YPG savaşçısı Diyar Mintaş (Mervan Amed), Recep Özbek (Erdal Amed), Abdülmecit Parıltı (Serhat Serhildan), HPG gerillası Mehmet Zakir Temel’in (Renas Botan) İsviçre’de yaşayan akrabaları ve Strasburg açlık grevi direnişçilerinden Kürt siyasetçi Mustafa Sarıkaya’nın yanı sıra binlerce kişi katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK, YPG, YPJ bayrakları ve hayatını kaybeden HPG ve YPG savaşçılarının fotoğrafları ile donatılan salonda sık sık “Şehit namırın”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

BABA MİNTAŞ: OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM

Devrim mücadelesinde hayatlarını kaybedenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan anmada, hayatını kaybeden YPG savaşçısı Diyar Mintaş’ın İsviçre’de yaşayan babası Metin Mintaş bir konuşma yaptı. Kürdistan şehitlerini anarak konuşmasına başlayan baba Mintaş, “Oğlum Mervan, benim canımın bir parçası olabilir ama o Kürdistan’ın şehididir. Oğlum 40 yıldır her gün biraz daha büyüyen bir mücadelenin parçasıdır” dedi.

Oğlunun Avrupa’nın bütün nimetlerini elinin tersiyle iterek özgürlük mücadelesine katıldığını söyleyen Mintaş, “Oğlum binlerce özgürlükçü savaşçısı gibi doğru olanı seçti ve halkı ve ülkesi için savaştı ve bu uğurda da şehit düştü. Oğlumla yoldaşım Mervan ile ne kadar gurur duysam azdır. Onların mücadelesi sayesinde başımız diktir” şeklinde konuştu.

Mintaş’ın ardından YPG savaşçılarından Recep Özbek (Erdal Amed), Abdülmecit Parıltı (Serhat Serhildan) ve HPG gerillası Mehmet Zakir Temel’in (Renas Botan) İsviçre’de yaşayan yakınları söz alarak bir konuşma yaptı.

SARIKAYA: ÖNDER APO YENİ BİR RUH YARATTI

Son olarak anmada Strasburg açlık grevi direnişçilerinden Kürt siyasetçi Mustafa Sarıkaya söz alarak bir konuşma yaptı. Özgürlük mücadelesinde yaşamını kaybedenleri anarak konuşmasına başlayan Sarıkaya, açlık grevleri direnişlerinin yarattığı etkiye değindi. Öcalan’ın 4 parça Kürdistan’da yeni bir yaşam yeni bir ruh yarattığını söyleyen Sarıkaya, “Bizlere düşen bu ruhu sahiplenmek ve daha büyütmektir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından hayatını kaybeden YPG savaşçıları ve HPG gerillaları anısına hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.