MLKP/Kurdistan: Bu ateş herkesi yakacak!

MLKP/Kurdistan, Türk devletinin işgal saldırıları ve “faşist terörüne” tepki göstererek, Erdoğan rejiminin Türkiye’yi sonu gelmeyen bir savaş girdabına sürüklediğini belirtti. MLKP, önü alınmazsa “Bu ateş herkesi ama herkesi yakacaktır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan MLKP/Kurdistan, Mamur ve Şengal’e yönelik hava saldırılarında sivillerin katledildiğini hatırlattıktan sonra Rojava’ya yönelik saldırılara dikkat çekti.

MLKP/Kurdistan, “Erdoğan yönetimi, sistematik ve giderek pervasızca Rojava ve Kuzey Suriye'de yaşayan milyonlarca insanı tehdit ediyor” dedi.

Erdoğan’ın yeni işgal tehditlerine dikkat çeken örgüt, “Bu saldırılar, kanlı çetelerle Erdoğan yönetiminin arasındaki organik ilişkinin göstergelerinden biri oluyor” diye belirtti.

Yerel seçim öncesi tırmandırılan bu şovenizm zehri ve savaş politikalarına işaret eden MLKP/Kurdistan, her gün pervasızlaşan devlet terörüne ilişkin örnekler verdi.

MLKP/Kurdistan, “Sokakta, parti binasında, İHD gibi kurumlarda bile en küçük örgütlü davranışa tahammül edemiyorlar. Cumartesi oturmalarından, açlık grevlerine kadar her türlü eylemden korkuyorlar” diye belirtti.

AKP-MHP KOALİSYONU HALKLAR İÇİN CİDDİ BİR TEHDİT OLUŞTURUYOR

Açlık grevlerine de değinilen açıklamada, şunları kaydetti: “Gündemdeki savaş, burjuva parababalarının, gerici faşist din bezirganlarının savaşıdır. Onlar iktidar olabilsin, onun nimetlerinden faydalanmayı sürdürebilsin diye, yüzbinlerce insan, sonu gelmez bir savaş girdabına sokulmaya çalışılıyor.

Tayyip Erdoğan yönetimindeki AKP-MHP koalisyonu, Türkiye halklarının yanı sıra, bölgede yaşayan tüm halklar için de ciddi bir tehdit haline gelmiş bulunuyor.”

“Savaş atmosferinde seçimlere gitmek isteyen Erdoğan ve Bahçeli ikilisi, her türlü hileye, gayr-ı meşru uygulamaya başvurabilecek” diye uyaran MLKP/Kurdistan, “Yaklaşan yerel seçimlerde, galipler şimdiden ilan edilmiş durumda” diye ekledi.

BU ATEŞ HERKESİ YAKACAK

MLKP/Kurdistan şunları ifade etti: “Sadece seçimler değil, ekonomiden siyasete, yerel yönetimlerden yargıya kadar her alanda faşist kurumsallaşma derinleştirilecek. OHAL olağanlaştırılacak. Baskı ve zulüm tüm toplumu kuşatacak. Tecritle, kıyımla, katliamla yok edilmek istenen Kürt halkımıza soykırım, DAİŞ politikalarıyla alevilere, kadınlara ve laiklere zorbalık ve katliam dayatılacak. CHP de dahil, tüm düzen partilerinin faşist şefe biat etmesi istenecek. Aksi halde, onlara da Silivri ya da bir başka zındanın kapıları açılacak.

Eğer, bu savaş politikalarına izin verilirse...Eğer, susulur, onların istediklerini yapmasına seyirci kalınırsa...Bu ateş herkesi ama herkesi yakacaktır. “

SOKAK EKSENLİ MÜCADELE BÜYÜTÜLMELİ

Sokaklara çıkmaya ve sokak eksenli mücadeleyi büyütmeye çağıran MLKP/Kurdistan şöyle noktaladı:

“Gün, susmayan, işgale ve savaşa hayır diyen milyonların sokaklara çıkma vaktidir. Gün, devrimci eylemi büyütme günüdür. Her türlü mücadele araç ve biçimiyle, faşist devlet terörünü ve savaş politikalarını etkisizleştirmek mümkündür. Bunun yegane yolu, birleşik, devrimci bir çizgide, sokak eksenli mücadeleyi büyütmektir. Rojava devrimine sahip çıkmak, kirli işgal savaşına izin vermemektir. Devrimi savunan barikatları kurmak, o barikatların arkasında, özgürlük ve umudu savunanların yanında yer almaktır. Onur, özgürlük ve devrim için, seferber olmaktır!”