Moskova’da Türk işgali kitlesel protesto edildi

Türk işgali Moskova’da çeşitli sol örgütlerinin katıldığı kitlesel bir mitingle protesto edildi.

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye dönük saldırıları Moskova’da faaliyet yürüten Kürt kurumları ve çeşitli sol örgütlerinin yanı sıra farklı halkların katıldığı bir mitingle protesto edildi. Protesto eyleminde Türk devletine “kanlı işgaline son ver çağrısı” yapıldı.

Perşembe akşamı Dostoyevska Metro istasyonu önünde bir araya gelen kitle, Rojava direnişini destekleyen ve Türk devletinin saldırılarını kınayan pankartlarla Svorskaya Meydanına kadar yürüdü.

Burada eyleme katılan örgüt temsilcileri birer konuşma yaparak Türk işgalini kınadı. Rusya Kürt Kültür Federal Otonomisi Eşbaşkanı Ferhat Patiyev, Türk devletinin sivil insanları bilerek hedef aldığına dikkat çekti ve şunları söyledi:

“Türk devletinin Rojava’ya dönük saldırısı bir soykırımdır. Türk devleti DAİŞ çetelerinin desteğiyle bölgeye dönük saldırısında bilerek sivilleri hedef alıyor. Amaç bölgeyi insansızlaştırmaktır. Birkaç gün önce insani yardım ekibine dönük saldırıda olduğu gibi siviller yaşamını yitiriyor. Burada amacımız hem Türk devletinin işgaline dikkat çekmek hem de bölgede yaşanan katliamların önüne geçmektir”

Eylem boyunca sık sık “Bijî Berxwedana Rojava” sloganı atıldı.