Moskova’daki grevi yeni grup devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla Moskova’da başlatılan açlık grevi üçüncü gününde.

Rusya Kürt Kültür Federal Otonomisi,  Rusya Kürt Sosyal Kurumlar Birliği, Rusya Kürt Kadın Hareketi, Moskova Kürt Kadın Organizasyonu ve Êzîdxan kurumları tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a tecride karşı Moskova’da başlatılan açlık grevini başka grup devraldı.

Moskova’da faaliyet yürüten diğer Kürt Kurum temsilleri ve dostları tarafından eylemciler ziyaret edildi. Eylem sırasında yapılan konuşmalarda, Türk devletinin başta Kuzey Kürdistan olmak üzere Rojava ve Güney Kürdistan’a yönelik saldırıları ile insanlık dışı faaliyetleri kınandı.

'ULUSLARARASI ÇEVRELER DEVREYE GİRMELİ'

Yerel basının da takip ettiği eylemde konuşan Rusya Kürt Kültür Federal Otonomisi Eşbaşkanı Ferhat Patiyev, "Kürtler Önderlerine uygulanan bu ağırlaştırılmış tecridi hiçbir şekilde kabul etmiyor. Bu insanlık dışı tecridin bir an önce kaldırılması için uluslararası güçlerin devreye girmesi için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

'HALKIMIZIN DİRENİŞİ ÖZGÜRLÜĞÜ GETİRECEK'

Patiyev, Türkiye zindanlarında başlatılan açlık grevlerine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Başta DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven olmak üzere zindanlarda başlatılan açlık grevine Rusya’da yaşayan Kürtler olarak destek veriyor ve selamlıyoruz. Halkımız zindanların direnişi sayesinde direniş ruhunu kazanmıştır. Bu direniş ruhuyla özgürlüğü kazanacağız."

Ayrıca eylemde Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e yönelik geliştirdiği saldırılar da protesto edildi.