MSD: İşgale karşı kurtuluş savaşı ilan edilmeli

MSD, Efrîn ve diğer işgal altındaki bölgeler için halka seslendi, "Kurtuluş savaşı ilan etmeliyiz" dedi.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Türk devletinin Efrîn'e işgal saldırılarını başlattığı 20 Ocak 2018'in ikinci yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

MSD, Türk devletinin işgalci uygulamalarını sürdürdüğüne dikkat çekerek, uluslararası kamuoyunun sessizliğine tepki gösterdi. MSD, halka da 'kurtuluş savaşı' çağrısında bulundu.

'TALANI VE GÖÇ ETTİRMEYİ SÜRDÜRÜYORLAR'

MSD'nin açıklaması şöyle:

“20 Ocak 2018’de işgalci Türk devlet güçleri ağır silahları ve ÖSO adı altındaki grupların katılımıyla Efrîn’i işgal saldırılarına başladı. Saldırılar sonucu yüzlerce kişi şehit düştü, on binler göç etmek zorunda kaldı. Hava ve kara saldırılarıyla yıkım siyaseti izleyen işgalci Türk devleti, çetelerinin eliyle demografi değişimi, halkı zorla göç ettirme ve talanlarını sürdürmektedir.

Türk devleti başından bu yana bölgedeki oyunculardan biridir ve bazı amaçları vardır. Türk devletinin başında bulunan AKP hükümeti Osmanlı dönemini yeniden canlandırmanın peşindedir. Bu amacını gerçekleştirmek için sürekli eylem içinde olduğu, 9’uncu yılına giren Suriye krizinin başından beri görülmektedir.

ULUSLARARASI KAMUOYUNA TEPKİ VE ÇAĞRI

Efrîn, Suriye’nin en güvenli bölgesiydi ve Suriye’nin diğer bölgelerinden gelen çok sayıda göçmeni karşılamıştı. Fakat Türk devletinin saldırılarının ardından artık bu bölge şiddetin, savaşın, talanın, yıkımın ve demografik değişimin en yoğun yaşandığı yer olmuştur. Başta İdlib olmak üzere Suriye’nin diğer kentlerinden gelenler demografiyi değiştirmek için Efrîn’e yerleştirilmiştir fakat tüm bu yaşananlara karşın uluslararası toplum büyük bir sessizlik içindedir.

MSD olarak Efrînli halkımız üzerinde yaşatılan bu büyük felaketi kınıyor; uluslararası toplum, BM Güvenlik Konseyi, insan hakları örgütleri, koalisyon ülkeleri ve Rusya’ya, Türkiye’nin Efrîn’deki işgaline son vermeyi ve zorla göç ettirilen Efrîn halkının topraklarına geri dönebilmeleri için çağrı yapıyoruz.

'HALKIMIZ KURTULUŞ SAVAŞI İLAN ETMELİ'

Ayrıca, Suriyeli halkımıza, yek vücut halinde, Efrîn başta olmak üzere Türk devleti tarafından işgal edilen bölgelerin kurtuluş savaşını ilan etmesi çağrısında bulunuyoruz. Efrîn halkına, uluslararası alanda siyasi mücadelemizi sürdüreceğimize söz veriyoruz. Başlıca amacımız olana Efrîn’in özgürlüğü için direniş güçlerimize destek olacağız.”