Mustafa Koçak Ulm ve Stuttgart'ta anıldı

Adil yargılanma talebi ile düzenlediği ölüm orucunun 297’nci gününde yaşamını yitiren Mustafa Koçak için Almanya’nın Ulm ve Stuttgart kentlerinde anma etkinliği düzenlendi.

ADHF, AGEB, AGİF, ATİF, Halk Cephesi, MLPD, SKB, KON-MED ve SYKP üyelerinin katıldığı anmada Ulm Halk Cephesi’nin adına konuşmalar da yapıldı.

Berblinger-Brunnen Meydanında düzenlenen eylemde saygı duruşu yapıldıktan sonra, konuşmalar yapıldı. “Helin Bölek’ler ölümsüzdür”, “Mustafa Koçak ölümsüzdür”, “Kahrolsun faşizm” ve “Grup Yorum halktır, susturulamaz” şeklinde sloganlar atıldı.

Çok sayıda döviz ve pankartın da açıldığı, 60 civarında kişinin katıldığı anma eylemi, Mustafa Koçak’ın sevdiği şiirlerin ve türkülerin hep birlikte okunmasıyla sona erdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kendinde de Rotebühlplatz’da Almanya Grup Yorum Gönüllüleri, Mustafa Koçak ve ölüm orucunda olan Halkın Hukuk Bürosu avukatları için çadır açıldı.

Almanca ve Türkçe Mustafa Koçak ve ölüm orucundakilere ilişkin bilgilendirmelerin yapıldığı eylemde Grup Yorum ezgileri seslendirildi.

Ageb, Agif ve Bir-Kar eyleme destek verdi.