Nancy ve Marignan’da işgal saldırıları protesto edildi

Türk devleti ve çetelerinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarını protesto eylemleri sürüyor.

Fransa’nın Marsilya ve Nancy kentlerinde düzenlenen eylemlerle Türk devleti ve çetelerinin soykırımlarına dikkat çekildi.

NANCY

Fransa’nın Nancy kentinde düzenlenen protesto eylemi Place Maginot’da yapıldı.

Kürtlerin ve Fransızların katıldığı eylemde Avrupa ülkelerinin sessizliği de protesto edildi.

Solidaires, PCF, CGT, France Insoumise, Ecole Emancipe, Kürt halkı ve Avrupa’da yaşayan Türkiyeli demokrasi ve sol grupların bir araya gelmesiyle düzenlenen protesto yürüyüşü devrim şehitleri adına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Protestoda, 1 Kasım Dünya Kobane günü dolayısıyla da bir kutlama mesajı okundu.

Eylem, “DAİŞ terörist, destekçisi Erdoğan”, “Katil Erdoğan, terörist Erdoğan” , “Yaşasın Rojava Devrimi” sloganları ile sona erdi.

MARIGNAN

Marignan’da ise Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivistleri ve enternasyonalistlerin katılımı ile “Nehele” hamlesi kapsamında bir yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüş Marignan’nın yüzlerce kişinin katılımıyla başladı.

Dünya Rojava günü selamlayan eylemciler “Terörist Erdoğan Rojava’dan defol”, “Terörist TC” atarken YPG YPJ ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın poster ve flamalarını taşıdı. Yürüyüş ardından Marignan Belediyesi önünde miting düzenlendi. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde yapılan konuşmalarda gençlerin “Nehele” hamlesi kapsamında eylemde olacağı belirtildi.