NAV-DEM: 3 Mart'ta Berlin'den Efrîn'e köprü kuracağız!

NAV-DEM, Efrîn'deki direnişe sahip çıkmak için, 3 Mart'ta Berlin'deki merkezi mitinge güçlü katılım çağrısı yaptı.

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM), 3 Mart'ta Efrîn için düzenlenecek merkezi yürüyüş ve mitinge ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Efrin'de Demokrasi ve Barış İttifakı'nın çağrısına büyük değer verdiğine dikkat çeken NAV-DEM, Türk ve Alman devletlerinin kirli ilişkisine işaret ederek, yürüyüşte buna 'hayır' denileceğini belirtti.

TÜRK VE ALMAN DEVLETLERİ PROTESTO EDİLECEK

Açıklamada, "Almanya'nın yakından tanıdığı çok sayıda akademisyen, doktor, sanatçı, siyasetçi, hukukçu ve gazeteci; onlarca sivil toplum örgütü, sendika, parti ve aktivist gruplar, öğrenciler ve feminist hareketlerin öncülüğünde yapılacak bu miting, Erdoğan'ın savaşına karşı görkemli bir dayanışma buluşmasıdır. Aynı zamanda, Almanya hükûmetine, Merkel ve Gabriel'e, 'Erdoğan'ın savaşına ortak olmayı bırak!' çağrısıdır" denildi.

'SOYKIRIM TEHLİKESİ VAR; İNSANLIK KÖPRÜSÜ KURACAĞIZ!'

Efrîn'in soykırım tehlikesi altında olduğunun vurgulandığı açıklamada, sivil halk konvoyuna yapılan saldırının da bunun işareti olduğu belirtildi.

"Berlin'den Efrîn'e büyük insanlık köprüsü kuracağız" diyerek yürüyüşü sahipleneceği mesajını veren NAV-DEM, şu çağrıyı da yaptı:

"Şimdi, Efrîn'deki mucizevi direnişi hep birlikte sahiplenmenin tam da zamanıdır. Efrîn'deki yerel direnişi, Almanya'nın geneline yayalım, küreselleştirelim! Savaşları durduralım, barış ve özgürlük kantonlarına sahip çıkalım!"