NAV-DEM: AKP'nin yenilmesi Avrupa'daki oylara bağlı

NAV-DEM, seçmenleri 'son iki gün' diyerek kayıtlarını yapmaya çağırdı. NAV-DEM, AKP faşizminin yenilmesinin Kürt halkı açısından tarihi önemine dikkat çekti.

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM), baskın seçimlere ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada, seçmenlere kayıtlarını bir an önce yapma çağrısında bulundu.

Açıklamada, "Erken seçim süreci belki de Erdoğan ve Bahçeli faşizminin sonunu getirecek bir süreç olacaktır. AKP/MHP faşizminin temel stratejileri Kürt halkını katliamlardan geçirmektir. Kürt halkı, özellikle AKP/MHP ittifakını kabul etmeyerek, başta Kürt halkı olmak üzere tüm ezilenlerin bu seçimi bir fırsat hamlesine dönüştürerek, yapılan katliamların hesabını soracaktır" denildi.

AKP iktidarı ve Erdoğan’ın bir sıkışmışlık içinde olacağının vurgulandığı açıklamada, mutlaka oy verilmesi gerektiği kaydedildi.

'İKİ GÜNÜ SEFERBERLİK RUHUYLA GEÇİRMELİYİZ'

Açıklamada, “Bizler bu son iki günlük süreyi öylesine bir seferberlik ruhuyla yaklaşarak değerlendirmemiz gerekiyor ki Almanya´da’ 7 Haziran seçimlerinde elde etmiş olduğumuz başarıyı ikiye katlayarak bir sonuca götürmemiz gerekiyor” diye belirtildi.

Avrupa'daki oyların ciddi önem taşıdığının ifade edildiği açıklamada, son iki günün seferberlik ruhuyla geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

"24 Haziran seçimleri ve bu süreçte yapılacak çalışmalar Kürdistan’da soykırım politikasını engelleyen çok önemli bir araç olabilir" denilen açıklamada, "Bu aracı en iyi, en doğru ve en sonuç alıcı bir biçimde elde edecek olan da Avrupa seçim çalışmasından ortaya çıkacak sonuç olacaktır" diye eklendi.

12 MAYIS'TA, SAAT 17.00'A KADAR...

NAV-DEM, şu çağrı ve uyarıları yaptı:

"Özellikle Almanya’da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlılar, 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 17.00´a kadar hala kaydını yapmamış olanlar mutlaka en yakın olduğu Türk Konsolosluğuna gidip kayıtlarını yapsınlar. Gidebilme imkanına sahip olmayanlar, şehirlerde kurulan seçim komisyonlarından yardım talep etsinler. Bu konuda tüm Meclislerimiz halkın hizmetindedir. Kaydınızı yapmadığınız takdirde, her şeyi değiştirebilecek o kıymetli oyunuzu kullanamayacak olursunuz.

'TEMEL ÇALIŞMAMIZ SEÇİM OLMALI'

NAV-DEM'e bağlı Tüm bileşenler, Meclisler, ulusal kurumlar, yerel komite ve komisyonların çalışmalarının merkezinde seçim çalışmaları olmalıdır. 19 Haziran’a kadar temel çalışmamız seçim çalışması olacaktır. Tüm kurumlar, hareketler, seçim ittifakı yapan güçler, ulusal ve yerel komisyonlar çalışmalarını bu eksende ele almalıdırlar.