NAV-DEM: Berlin'deki yürüyüşe üst düzeyde katılalım

NAV-DEM, PKK yasağının kaldırılmasını isteyerek, 1 Aralık'ta Berlin'deki merkezi yürüyüşe güçlü katılım sağlamaya çağırdı.

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM), 1 Aralık'ta Berlin'de düzenlenecek merkezi yürüyüşe ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"15 Kasım 2018 tarihinde Avrupa Adalet Divanı, PKK’nin Avrupa Birliği’nin 'terörist örgütler' listesinde tutulma kararlarının iptal edilmesi gerektiğine karar verdi" diye başlayan açıklamada, "Kürt halkının özgürlüğü için amansız mücadele eden PKK, gerçekleştirdiği tüm eylemleri öz savunma çerçevesinde gerçekleşmiştir. Türkiye ile barış görüşmeleri gerçekleştiren, ulusal bir mücadele yürüten PKK’yi, hem Türkiye hem de uluslararası güçler muhatap almalıdır" denildi.

'AVRUPA KONSEYİ YENİ DEĞERLENDİRME YAPMALI'

PKK’nin eylemlerinin ‘terörizmle’ açıklanamayacağına dikkat çekilen açıklamada, Avrupa Konseyi’nın yeni bir durum değerlendirmesi yapmasını istedi. 

"2001’den sonra çok şeyin değiştiği, özellikle barış süreci, DAİŞ ile mücadele vb. gelişmeler göz önünde bulundurulmalıdır" mesajı verilen açıklamada, "PKK’nin uluslararası kurallara bağlı kaldığı ve savaş kuralları dışına çıkmadığı bilinmektedir. Türkiye, ‘terörizm’ adı altında PKK ile mücadele ettiğini iddia ederek aslında bir halkın üzerinde terör estirerek, her iki taraftan da sivil kayıpların yaşanmasına sebep olmuştur" diye kaydedildi.

'PKK YASAĞI POLİTİK ÇÖZÜM İÇİN ZARARLI'

NAV-DEM'in açıklamasında şunlar da kaydedildi:

"Özellikle Almanya’da uygulanan PKK yasakları 1993’ten bugüne kadar genişleyerek devam ediyor. Birçok Kürt siyasetçiye karşı açılan davalar, Alman savcıların iddiaları, mevcut yasalar Kürt halkının siyasi kazanımlarını hedefleyen bir çizgidir.

Yıllardır Türkiye'nin korucubaşlığını yapan Almanya'nın, sürdürdüğü PKK yasağı ile Kürt halkına karşı uyguladığı kriminalizasyon politikasını Avrupa ülkelerine de taşırmaya yönelik çalışma yürüttüğü bilinmektedir.

PKK yasağı, politik bir çözüm için oldukça zararlı. Bundan dolayı PKK yasağı kaldırılmalıdır. 

Tüm yapılarımız, meclislerimiz, bileşenlerimiz, halkımız ve tüm dostlarımız, bu temelde kendisini büyük mücadele finaline göre hazırlamalı ve düzenlenecek etkinliklere en yüksek düzeyde katılım sağlamalıdır.

'1 ARALIK'TAKİ YÜRÜYÜŞE EN ÜST BOYUTTA KATILALIM'

1 Aralık’ta sokaklara çıkarak federal Alman hükûmetinin Türkiye’deki diktatör rejimle iş birliğine karşı güçlü bir mesaj vermek istiyoruz. 

1 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 12.00’de Berlin Alexanderplatz Meydanı'ndaki Neptunbrunnen noktasından başlayacak kitlesel merkezi büyük yürüyüşe en üst boyutta katılmaya çağırıyoruz."