NAV-DEM’den Şakar’ın cenaze töreni için çağrı

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) Eşbaşkanları, tecride karşı Krefeld kentinde bedenini ateşe veren Uğur Şakar için Salı günü öngörülen cenaze törenine katılım çağrısında bulundu.

NAV-DEM Eşbaşkanları yaptığı açıklamada, “Uğur Şakar, Kürt halkının özgürlüğü için kendini yaktı” dedi.

Şakar, 20 Şubat günü Krefeld’de bir mahkeme binası önünde bedenini ateşe vermişti. Duisburg’daki bir hastanede tedavi gören Şakar, 22 Mart’ta hayatını kaybetmişti. Şakar, geride bıraktığı mektubunda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve Alman devletinin kriminalizasyon politikalarına karşı bu eylemi gerçekleştireceğini belirtmişti.

NAV-DEM, “Şehadete ulaşan sevgili Uğur Şakar arkadaş için 26.03.2019 Salı günü Rheydter Str. 191, 41464 Neuss adresindeki mezarlıkta saat 13:00'te cenaze töreni yapılacaktır” dedi.

Açıklamada şu çağrı yapıldı: “Bu temelde; değerli şehit Uğur Şakar arkadaşın cenaze merasimine, özellikle önderliğimize, halkımıza, ülkemize ve şehitlerimize bağlılığın gereği olarak, tüm kurum yöneticilerini, meclis üyelerimizi, başta gençler ve kadınlar olmak üzere halkımızı, dostlarımızı, duyarlı tüm kesimleri, ‘Uğur Şakar yoldaşın yaktığı baharın özgürlük ateşinin ruhuyla’ şehidimize yakışır şekilde kitlesel bir uğurlamayla cenaze törenine katılmaya çağırıyoruz.”