NAV-DEM'den Berlin'deki baskınlara tepki!

NAV-DEM: Alman hükûmeti AKP'ye çalışıyor, Kürt kurumları basıyor!

Berlin'deki Kürt kurumlara baskın yapılmasına tepki gösteren NAV-DEM, bunun AKP'ye destek niteliğinde olduğunu vurguladı ve Alman devletine çağrı yaptı.

NAV-DEM, Alman devletinin Kürt kurumlarına dönük bugünkü saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN YAPILMASI DAHA DİKKAT ÇEKİCİ!'

Açıklamada, seçim arifesinde Alman hükûmetinin, Berlin'deki Kürt kurumlara baskın yaparak gözdağı vermek istediğine dikkat çekildi.

Bunun 'sıradan bir baskın ve arama olmadığının' vurgulandığı açıklamada, Türk devletinin direktifiyle yapıldığı belirtildi.

Son zamanlarda bu baskınların ve saldırıların arttığına işaret eden NAV-DEM, bunların da Türkiye'deki gelişmelere bağlı olarak yapılmasının dikkat çekici olduğunu ifade etti. Alman devletinin, kendi hukukunu da çiğnediğinin kaydedildiği açıklamada, "Kürtlerin demokratik örgütlenmelerine yapılan bu ahlaki ve hukuki olmayan saldırılara karşı elbetteki demokratik ve hukuksal mücadele vereceğiz" diye belirtldi.

'KÜRT HALKI HİÇBİR YERDE BOYUN EĞMEZ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Civaka Azad'ın hukuksuzca basılması demek, basının sesini kısıtlamak anlamına gelmektedir. Cıivaka Azad, hem ülkemizde, hem de Almanya'daki gelişmeleri Alman kamuoyuna yansıtma konusunda önemli rol oynamakdadır. 

Şunu Alman hükûmeti bilmektedir ki, NAV-DEM'e bağlı bütün dernek ve kurumlar yasal olarak faaliyet gösteriyorlar ve Kürt halkının kendi kültürel, sosyal ve toplumsal sorunlarına yönelik hizmet etmektedirler. Polisin, korsanvari bir şekilde Berlin DKTM'yi ve onun yöneticilerinin evlerini basmasını kabul etmemiz mümkün değil. Kürt kurumlarına ve halkına son dönemlerde engellemeler çıkarıyorlar; demokratik haklarını elde almak istiyorlar. Bunu başaramayınca bu tür anlamsız veya basit gerekçelerle kurumlarımızı basarak sindirme politikasını geliştirmeyi amaçlıyorlar.

Buna karşın her zaman olduğu gibi yasal, hukuksal ve politik taleplerimize ve girişimlerimize devam edeceğiz. Bunun peşini bırakmayacağımız herkes tarafından bilinmelidir. Hiçbir zaman Kürt halkı ne baskılara ne de kriminalize edici politikalar boyun eğmiştir.

ALMAN HÜKÛMETİNE ÇAĞRI

Almanya hükûmeti, artık Kürtlere yönelik bu yasakçı ve dışlayıcı politikalarından vazgeçmeli, Türk devletinin Türkiye'deki Kürdistanlılara yaptığı benzer uygulamaları bırakmalı. Artık diyalog zamanı geldi ve bunun yollarını oluşturmak için Kürt siyasetini geliştirmeniz gerekmektedir."