NAV-DEM: Direniş ruhuna cevap olmak için Newroz’a güçlü katılalım

NAV-DEM, 23 Mart’ta Franfurt’ta düzenlenecek Newroz kutlamasına kitlesel ve coşkulu bir şekilde katılma çağrısı yaptı.

Bu yılki Newroz’un açlık grevi direnişleri ve Tekirdağ Zindanı’nda Zülküf Gezen’in gerçekleştiği fedai eylemin direnişi ile karşılandığına dikkat çeken NAV-DEM, “Kürdistan ve Mezopotamya halklarının özgürlük ve direniş bayramını Almanya’nın merkezi Newroz’unu, “Tecriti kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan'ı özgürleştirelim” direniş ruhuyla bu sene 23 Mart'ta Frankfurt'ta kutlayacağız” dedi.

Kürdistan’da AKP/MHP faşizmine karşı DTK Eşbakanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan direniş sürecinin Hewlêr, Strasbourg, Galler, Kanada ve tüm cezaevlerinde binlerce insanın katıldığı bir direniş sürecine dönüştüğünü de kaydeden NAV-DEM, eylemlerin AKP faşizmini ve onun lideri Erdoğan’ın akli dengesini bozduğu ve 31 Mart seçimleri için bir zafer imkanı yarattığına dikkat çekti.

“AKP/MHP faşizmin yeni bir İttihat ve Terakki, milliyetçi Türk ittifakının işgalci devleti, halkımıza karşı insani değerleri ayaklar altına alarak, ahlak, insanlık, uluslararası hukuku çiğneyerek en zalimane ve zorba yöntemlerle Kürt halkına karşı topyekün yok etme savaş konseptini devreye koymuş bulunmaktadır” denilen açıklamada nasıl ki Çağdaş Kawa Mazlum Doğan, Amed zindanında Newroz ateşini yakıp, Türk sömürgeci sistemini yenilgiye uğrattıysa, Zekiyeler, Rewşenler, Berivan, Ronahiler, Ümit Acar'lar ve Uğur Şakarlar da kendi bedenleriyle Newroz ateşini daha da gürleştirerek, Newroz'un özgürlük ateşini ulusal serhildanlara dönüştürdüğünü kaydetti.

Açlık grevi ile başlayan sürecin “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım ve Kürdistan’ı özgürleştirelim” hamlesi ile devam ettiği de dile gelen açıklamada, Zülküf Gezen’in fedai eylemiyle de direnişin zirveye çıktığını da vurgulayan NAV-DEM şunları belirtti: “Bu yıl kutlayacağımız Almanya merkezli Frankfurt Newroz’unu, Zülküf Gezen'nin fedaice yaptığı tarihi eylemle şehadete ulaştığı zafer ruhu, Rojava’da DAİŞ’in askeri olarak bitirilmesi, açlık grevini sürdüren halkın kahraman direnişçilerinin olduğu bir ortamda kutluyoruz. Dolayısıyla bu yıl Almanya’da kitlesel ve görkemli kutlayacağımız Newroz’u, hem kendi mücadelemizin hamlesel gücü olan tecridi kıralım, faşizmi yıkalım ve hem Kürdistan'ın özgürlüğünü sağlamak hem de halkların Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün yolunu açmak için özgürlük direnişi ruhu ile kitlesel bir serhildana dönüştürelim. Diriliş bayramı olan Newroz’u Almanya genelinde yapacağımız merkezi kutlamayla belirtilen bu güncel ve tarihsel gelişmelere yanıt olmalıyız. Bu ruhla halk olarak, hareket olarak Newroz’u karşılıyoruz ve böyle bir ortamda kutluyoruz.”

HERKES KATILMALI

“Tüm toplum merkezlerimiz ve bileşenlerimiz yabancı dost kurum ve şahsiyetleri, sivil toplum örgüt temsilcilerini, Newroz’a davet etmeli, bu konuda tüm yapımız ve yönetimlerimiz katılım için aktif çalışmalıdır. Bu Newroz’da kitle gücümüzü görkemli bir şekilde halkımızın coşkusunu, öfkesini meydana taşırmalıyız” diye devam eden açıklamada, açlık grevi direnişçilerinin durumunun kritik aşamayı da geçtiğinin göz önünde bulundurulması gerektiği dile geldi.

Açlık grevleri ile insanların vicdanına seslenmek, uyanış sağlamak gerektiği de belirtilen açıklamada, “Hala sesimizi duymayan, görmeyen ve doğru okumayan ilgili kurumlar, devlet yetkililerine daha yüksek sesle duyurmak, daha fazla görünür ve daha iyi okunur kılmak için, halk olarak ‘isyan edip, ÊDÎ BESE’ deyip ayağa kalkarak eyleme katılım gücümüzü daha da fazla yükseltmemiz gerekmektedir. İşte Zülküf Gezen arkadaşın gerçekleştirdiği bu büyük fedailik şahadeti, açlık grevindeki değerli yoldaşların eylemleri, bir isyan ve çığlık eylemidir. Bu isyan ve çığlığa cevap vermek, ben insanım diyen herkesin görevidir.

Bu isyana ve çığlığa, başta bu direnen halkın öncülerinin yoldaşları, Kürdistan halkı olmak üzere ilk görev bizlere düşmektedir. Bizler de Avrupa’da bulunan tüm arkadaşlar, meclisler, yurtseverler ve halkımız bu çığlığı, bu isyanı, ülkeye, Avrupa’ya, dünyaya ulaştırmak bize düşmektedir” denildi.

HERKES ULUSAL KIYAFETİ İLE NEWROZ KUTLAMASINDA YERİNİ ALMALI

Almanya’da yaşayan tüm Kürdistanlılara da seslenen NAV-DEM şunları kaydetti: “Kürdistanlı kadınlar, gençler olmak üzere ulusal kıyafetler giyerek, yeni yaşamın adı, Kürt ulusal diriliş ve özgürlük bayramına katılmalıdır.

Newroz’a başta şehit ailelerin, halkımızın, meclis üyelerimizin, tüm bileşenlerimizin Newroz'unu kutluyor, Newroz meydanlarına akarak 2019 yılı Newroz'unu tecridi kırma, faşizmi yıkma ve Kürdistanı özgürleştirme Newrozu' haline getirmeye çağırıyoruz.”

‘HAVA GÜZEL OLACAK’

NAV-DEM açıklamasında 23 Mart Cumartesi günü havanın güzel olacağını da hesaplayarak, yiyecek ve içecek dahil her türlü stantların izninin alındığı hatırlatarak, toplumun tüm kesimlerinin ailesi, komşusu ve tanıdıklarıyla katılmasını beklediğini kaydetti.