NAV-DEM: Efrîn Kürdistan'dır; ulusal ruhla cevap vereceğiz!

NAV-DEM, Türk devletinin Efrîn'e dönük saldırılarına Kürtlerin ulusal bir ruhla cevap vereceğini belirtti.

Almanya Demokratik Kürt Toplumu Merkezi (NAV-DEM), Türk devletinin Efrîn'e dönük tehditlerine ilişkin bugün açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, AKP-MHP'nin devlet olarak sıkıştığı ve bunu Kürt halkına saldırarak aşmaya çalıştığı vurgulanarak, şunlar belirtildi:

'TÜM KAZANIMLARA SALDIRI NİTELİĞİNDE OLUR'

"Türk devletinin Efrîn´e saldırı hazırlığı, aslında topyekûn dört parçadaki Kürt ve Kürdistan´ı ortadan kaldırma, imha etme, kazanımları yok etmeyi amaçlayan bir konsepttir. AKP-MHP ve diğer ulusalcı partileri de dahil edip Türk milli ulusal mutabakat ittifakını kurarak Kürt halkına karşı topyekûn bir saldırıyı gerçekleştirmektedir. Çok iyi bilinmektedir ki Efrîn'e yapılacak olası bir saldırı, Kürt halkının varlığına ve tüm kazanımlarına karşı yapılmış olacaktır.

Faşist diktatör Erdoğan'ın Kürt halkının manevi değerlerine, şehitliklere saldırması, ölü bedenleri mezarlıklardan çıkarması, halkımızın toplumsal maneviyatına saygısızlık yapması... Artık Kürt halkının bu saygısızlığa, ahlaksızlığa ''Êdî bes e' demesinin zamanı gelmiştir.

'KÜRTLER VE DOSTLARI YANIT VERECEK ÖRGÜTLÜLÜĞE SAHİP'

Kürt halkı ve onun tüm dostları bu konuda son derece güçlü hafızasıyla bu savaş politikalarına karşı mücadele edecek engin bilince, örgütlülüğe ve tecrübeye de sahiptirler. Efrîn'e olası bir müdahale karşısında, dört parçadaki ve Avrupa'daki Kürdistan halkı da ulusal bilinçle sessiz kalmayacaktır. Aynen IŞİD saldırıları ve işgaline karşı Kobanê’de gerçekleşen direnişi sahiplendiği gibi bir kez daha tam bir Kobanê direniş ruhuyla Efrîn halkını ve direnişini de sahiplenecek ve TC'nin işgal girişimini boşa çıkartacaktır. Çünkü Efrîn Kobanê'dir, Efrîn dört parçadaki Kürdistan halkınındır.

Kobanê ve Reqa zaferiyle birlikte büyük hayal kırıklığına uğrayan, kantonların birleşmesi ile Rojava halklarının birleşik mücadelesinin yüz yıllık sömürgeci devletin temel kodlarını parçalayacağının farkına varan AKP/Saray rejimi, sömürgeci statükosunu korumak için Kürdistan ve Türkiye halklarının da hiçbir çıkarının bulunmadığı bir savaşa hazırlanıyor. Diğer taraftan Efrîn'e de çetelerle saldırı düzenleyerek DAİŞ'in, enternasyonalist özgürlük güçleri tarafından yenilgiye uğratılmasının da intikamını almaya çalışıyor.

Sömürgeci faşist TC rejiminin Rojava'ya yönelik her türlü saldırısı Bakûr başta olmak üzere dört parça Kürdistan'da ve Avrupa'daki halkımız tarafından çok yakından takip edilmektedir. Efrîn ve Rojava'ya dönük her türlü saldırı halkımız tarafından Kobanê'ye nasıl sahip çıkıldıysa yine aynı tepkiyle karşılanacak ve Efrîn halkı yalnız bırakılmayacaktır. Efrîn Kobanê'dir, Kirmaşan'tır, Hewler'dir ve Amed'dir, Kürdistan'dır. Halklarımızın kendi kaderini tayin hakkına karşı sömürgeci planlar halkların dayanışması ile boşa çıkarılacaktır.

ÇAĞRI

Başta topyekûn dört parçadaki Kürdistan halkı olmak üzere, AKP/MHP faşizmi ve diktatör Erdoğan'ın saldırılarına karşı gereken cevabı vermek için, tüm dostları dayanışmaya ve mücadeleyi ortaklaştırarak yükseltmeye çağırıyoruz."