NAV-DEM: Efrîn zaferi için 3 Şubat'taki yürüyüşlere katılalım!

NAV-DEM, 3 Şubat'taki yürüyüşlere büyük katılım çağrısı yaparak, halkların ayağa kalkmasının Kobanê gibi Efrîn'de de zafer getireceğini belirtti. NAV-DEM, yürüyüş planlamasını da açıkladı.

NAV-DEM, 3 Şubat'ta Almanya'nın 9 eyaletinde YJK-E öncülüğünde Efrîn için düzenlenecek yürüyüşlere ulusal birlik ruhuyla katılma çağrısında bulundu.

Yazılı açıklama yapan NAV-DEM, Türk devletinin Efrîn'de işgalci saldırılarına, sivil katliamlara devam ettiğine dikkat çekerek, Almanya'daki Kürt halkının Efrîn direnişine desteğinin sürdüğünü belirtti.

Açıklamada, "Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu'ndaki Arap, Kürt, Asuri-Süryani halkları başta olmak üzere tüm Suriye halkları da bu saldırının kendilerine yönelik olduğunu da görerek Efrîn direnişine var güçleriyle katılmaktadırlar" denilerek, direnişin Efrîn’le sınırlı kalmaması gerektiği vurgulandı.

'AKP-MHP'Yİ YENİLGİYE UĞRATALIM'

"Efrîn halkının özgürlük tutkusu ve özgürlük direnişi tüm dünyaya göstermemiz gerekmektedir" mesajının verildiği açıklamada, şunlar da kaydedildi:

"1 Kasım Dünya Kobanê Günü ilan edilerek, tüm dünya halklarının ayağa kalkışı nasıl ki DAİŞ faşizminin sonunun başlangıcı olan Kobanê Direnişinin zafere ulaşmasını sağladıysa, tüm dünya halkları ve demokratik güçleri de Efrîn işgali karşısında direnişçilerin yanında yer alarak, Ortadoğu gericiliğinin ve despotizminin merkezi ve koruyucusu haline gelen AKP-MHP iktidarı da yenilgiye uğratılmalıdır. AKP-MHP iktidarı yenilgiye uğratıldığında Ortadoğu halkları açısından karanlık dönemler son bulacak, Ortadoğu üzerinde demokrasi ve özgür yaşamın güneşi en güçlü biçimde doğacaktır.

Bu nedenle; tüm kimlik, inanç grupları, muhalifler sistemin ötelediği Kürtler, Türkler, Lazlar, Çerkesler, Süryaniler-Asuriler, Ermeniler, laikler, kadınlar, gençler, emekçiler, Aleviler, Êzidîler; gün faşizme karşı omuz omuza kesintisiz direnişi yükseltme günüdür. Halklarımızın iradesinin gasp edilmemesi için 3 Şubat 2018´da YJK-E öncülüğünde organize edilen ve yüz binlerin katılacağı, Almanya'da eyaletler çapındaki yürüyüşlere en yüksek katılımla gücümüzü, sesimizi haykırarak katılmalıyız."

YÜRÜYÜŞ PLANLAMASI

Açıklamada, Kadın öncülüğünde yapılacak yürüyüşlere ilişkin planlamaya dair şu bilgiler verildi:

Oldenburg, saat 14.30 HBF

Stuttgart, saat 15.00 Schlossplatz

Hamburg, saat 14.30 Nobistor (Reperbahn)

Hannover, saat 14.00 Opernplatz

Kaiserslautern, saat 14.00 HBF

Dortmund, saat 14.00 Cinestar önü

Darmstadt, saat 12.00 HBF

Bonn, saat 13.00 Botterplatz

München, saat 14.00 Stachus Meydanı

Kaiserslautern, saat 14.00 HBF

Darmstadt, saat 12.00 Luisenplatz

Berlin, saat 15.00 Alexanderplatz

Göttingen, saat 13.30 Rathaus/Sesiz insan eylemi

Magdeburg, saat 15.30 HBF önü - Meşaleli Yürüyüş-Miting

Frankfurt, saat 16.00 HBF

Nürnberg, saat 14.00 Aufseßplatz

Chemnitz, saat 14.00 Neumarkt

Leipzig, saat 15.00 Eisenbahnstr