NAV-DEM: Eylemlerimiz artık gece-gündüz sürekli olacak!

NAV-DEM Eşbaşkanları Efrîn’de yönelik Türk işgaline ilişkin yaptığı açıklamada, gece-gündüz her yerde eyleme çağırdı. NAV-DEM ayrıca Hannover Newroz’una katılan onbinlere teşekkür etti.

NAV-DEM Eşbaşkanları adına yapılan yazılı açıklamada, “Efrin e dönük saldırılar yeni bir aşamaya girmiş bulunmaktadır. Artık Efrin Kent merkezi tamamen kuşatılmış durumda ve şehirde şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır” denildi.

“Bu yüzbinlerce insanın soykırım tehlikesi ile karşı karşıya olması demektir” diyen NAV-DEM, Kürt halkının soykırımı durdurmak için elinden ne geliyorsa yapmak zorunda olduğunu kaydetti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bu soykırıma karşı artık neyimiz var, neyimiz yok tüm varlığımızla her türlü demokratik eylemlerimizi yapmak zorundayız. Her an, her yer eylem alanı olmalı, tüm dünyaya Efrin’de ki soykırım çığlığını duyurmak zorundayız. Eylemlerde tüm görsellik Efrin soykırımını yansıtmalıdır.

Eylemlerimiz artık gece, gündüz sürekli olmalıdır. Bu eylemlerin hepsinin etkili olması Afrinde soykırımı durdurmak için önemli olacaktır. Efrin’de soykırım başlamıştır, kadın, çocuk demeden Efrin kent merkezi bombalanıyor. Artık tümden 24 saat eylem dönemini hayata geçirmek zorundayız. Yapılan eylemlerde özellikle Alman, dolayısıyla Avrupa halklarının katılımı sağlanmalıdır. Diplomasi komiteleri her eyleme Avrupalı dostların katılmasını sağlamalıdır.

Çok açık ki, bugün Efrîn’e saldıran sömürgeci-soykırımcı TC faşizmi sadece Efrîn halkına saldırmıyor; onun şahsında tüm Kürt halkına, halklara, demokratik güçlere ve insanlığa saldırıyor. Dolayısıyla bugün Efrîn’i savunmak için direnen tüm güçler de sadece Efrîn’i korumak ve özgür kılmak için direnmiyorlar; Efrîn şahsında tüm Kürdistan’ı, Ortadoğu’yu ve insanlığı savunmak için direniyorlar.

Ve tutarlı olunacaksa, bu büyük direnişin yüklediği tarihi görev ve sorumluluklara sahip çıkılabilir. Aslında iki aydır tarihin en vahşi saldırı ve katliamına karşı kahramanca direnen Efrîn halkı için “Her der Efrîn, her dem berxwedan” şiarıyla tüm insanlığın ayağa kalkma zamanıdır. Başta Almanya olmak üzere, Avrupa ve dünyanın dört bir yanında bu Çağın Direnişini aktif olarak sürekli desteklemek faşist-soykırımcı saldırganlığı yıkacak, özgürlük ve demokrasi mücadelesini zafere taşıyacaktır.”

NEWROZ’A KATILAN ON BİNLERE TEŞEKKÜR

NAV-DEM Eşbaşkanları ayrıca Cumartesi günü Hannover’deki Newroz etkinliği için teşekkür mesajı yayınladı. Mesajda, “Hannover'de yapılan NEWROZ'a katılan onbinlerce Halkımıza ve dostlara teşekkür ediyoruz” denildi.

NAV-DEM, mesajı devamla şöyle: “İki gün boyunca yağan yoğun kar ve eksi 10 derece soğuğa rağmen, Almanya'nın Hannover Şehrinde kutlanan Newroz, iki kolda yürüyüş gerçekleşti. Newroz'a katılan onbinlerce yurtsever halkımız için, ulusal birlik beyanıydı. ‘Newroz Direniştir, Direniş Efrin'dir’ sloganıyla; halkımız bu coşkulu katılımla işgalcı TC devleti'nin kürt halkına karşı başlatmış olduğu soykırım savaşında tek yürek oldu. Yürüyüşe katılan Hannover'in eski büyük Şehir Belediye başkanı, Niedersachsen eski Adalet Bakanı, SPD, DIE LİNKE, Grüne, MLPD, Rote Hilfe, enternasyonal Sol Örgütleri vb. çok sayıda kuruluşların birinci derecede temsilcileri yaptıkları konuşmalarda bu savaşta TC devletine açık destek veren Almanya ve bu soykırıma sessiz kalan dünya kamuoyunun tutumlarını şiddetle eleştirip kınadılar ”

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) öncülüğünde 17 Mart 2018'da Almanya’nın Hannover kentinde büyük bir coşkuyla kutlanan Newroz son yılların en görkemli Newroz’u olduğunu belirtebiliriz. Onbinlerce kitlenin katıldığı “Bu kutlamaya katkıları olan ve büyük bir fedakarlık gösteren bütün kurum, birlik, halk meclisleri temsilcisi ve çalışanlarına, dostlarımıza, ev sahipliğini yapıp misafirleri ağırlayan Hannover ve çevresinde Kürdistanlılara, Newroz’a büyük katılım gösteren yurtsever halkımıza ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.

Faşist AKP/MHP hükümeti, onun işgalci ordusu ve çeteleri açıkça Kürdistan’da katliamlar yapmaktadır. dünkü Hannover Newroz'unda görüldü ki, Kürtler üzerindeki baskılara karşı on binlerce insanımız her türlü fedakarlığı geliştirerek, her türlü riski göze alarak kendi değer yargılarına ve Newrozu’na sahip çıkmaktadır. Bu kutlamada ortaya çıkan halkın taleplerinin ilgili mercilerce doğru okunup algılanması gerekiyor. Başta Almanya devlet mercisi ve ilgili kurumları olmak üzere Newroz'da ortaya konulan bu iradeye herkes saygı göstermeli, Kürt iradesini tanımalı, Kürt kurum ve siyasetçileri üzerinde sürdürülen haksız uygulama ve yasaklamalara son verilmelidir. Kürt sorununun demokratik çözümüne katkı sunmalıdır.

Halkımız artık egemenlik ve zulüm altında yaşamak istememektedir; özgürlük istemektedir. Kürdistan halkı bu Newroz’da çağın Efrin direnişi başta olmak üzere Kürdistan’ın değişik şehirlerinde ve Avrupa'da geliştirmiş olduğu direniş ve bu direnişten almış olduğu güçle serhildan sürecini sürdürerek özgürlüğünü mutlak bir biçimde elde edene kadar sömürgecilik karşısında boyun eğmeden özgürlük direnişini daha da yükselterek sürdürecektir.

2018 Newroz'unun direniş ruhuyla mücadeleyi yükselterek, Efrin'deki işgale karşı çağın direnişiyle elde edeceğimiz zafer, özgürlüğe vesile olması dileğiyle, tekrardan Newroz'a katılım gösteren yurtsever halkımıza, bileşenlerimize, devrimci, demokrat, Alman dostlarımıza ve emeği geçen herkesi selamlayarak binlerce kez sonsuz teşekkür ediyoruz ve selamlıyoruz.”