NAV-DEM: Mezopotamya Yayınevi'ne baskını kınıyoruz

NAV-DEM, Mezopotamya Yayınevi'nin basılmasını kınayarak, Alman devletinin Kürtlere karşı Türk devletini aratmayan uygulamalara başvurduğunu belirtti.

Son zamanlarda Almanya, Türkiye'ye başta silah, para yardımının yanı sıra siyasal destekle birlikte Kürtlere daha fazla saldırmakla, Türkiye'yi Kürtlere karşı imha savaşını sürdürmekte cesaretlendirici ve teşvik edici rol oynamaktadır. Almanya, Türk devletine korucu başlığını açıktan yapmaktadır. 6 Mart 2018'de Almanya'ya gelen Çavuşoğlu'nun Gabriel görüşmesinden birkaç saat önce ve sonrasında, Kürtler üzerinde yine anlaştıkları pratik uygulamalarında polis hızlı harekete geçti.

Alman polisi, önceki gün Thüringen eyaletinin Erfurt kentinde Kürtlerle dayanışma içinde olan Alman solcu gruplara yönelik baskınlar gerçekleştirerek, toplam 5 ev ve büroda aramalar yapmış ve birçok malzemelere el koymuştu.

Bugün de Alman polisi Mezopotamya Yayınevi'ni basmakla işin dozunu artırdı.

'KÜRTLERE KARŞI KİRLİ PAZARLIK İÇİNDELER'

Alman devleti, Türkiye'deki Kürt halkının maruz kaldığı baskıların aynısını, hatta zaman zaman daha fazlasını yapmaktadır. Bunu Türkiye'deki RTE'nin KHK'larına benzer, Federal İçişleri Bakanlığı'nın genelge yöntemleriyle yasak koyarak, baskı uygulayarak yapmaktadır. Oysa asıl kriminalize olması gereken Kürtler ve onun meşru kurumları değil, tam tersine gönderdikleri silahlarla Efrîn'e saldırıyı destekleyenlerdir.

Hiçbir şey tesadüf değil! Erdoğan rejimine karşı bir diz çökmenin sonucudur. Ne zaman bir Türk yetkilisi Almanya'ya gelse, veya bir Alman yetkilisi Türkiye'ye gitse, yaptıkları toplantılarda mutlak Kürtler üzerinde kirli pazarlıklar sonucunda, Kürtleri rencide edici kararlar almışlardır.

Tarihi günlerden geçiyoruz. Halkımız duyarlı olmalı; kurumlarına sahip çıkmalı ve tüm baskı, saldırılara rağmen direnmelidir."