NAV-YEK’ten Strasbourg’daki açlık grevine destek ziyareti

Strasbourg’da tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevini ziyaret eden Êzîdî Dernekleri Merkezi (NAV-YEK) yöneticileri, tüm halkların özgürlüğünün teminatı olarak gördükleri Öcalan’ı her alanda savunacakları mesajı verdi.

Fransa’nın Strasbourg şehrinde 11’inci günündeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevine destek ziyaretleri artarak devam ediyor.

NAV-YEK YÖNETİCİLERİNDEN DESTEK ZİYARETİ

Eylemi bugün ziyaret eden Almanya Êzîdî Dernekleri Merkezi (NAV-YEK) yöneticileri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için kendilerinin de mücadeleyi yükseltecekleri mesajı verdiler. NAV-YEK yöneticisi Medi Savgat’ın yanı sıra Walsrode Meclisa Gel yöneticilerinden Cuma Özdoğan ve Heidekreis Mala Ezidiya yöneticisi Eyüp Savgat ile çok sayıda Êzîdî yurtseveri yer aldı.

‘ÖCALAN TÜM EZİLEN HALKLAR İÇİN ÖNEMLİDİR’

NAV-YEK adına konuşan yöneticilerden Medi Savgat, ağır tecride karşı düzenlenen açlık grevinin oldukça onurlu bir eylem olduğunun altını çizdi. NAV-YEK olarak kendilerinin de eyleme desteklerini ileten Savgat, Öcalan’ın Êzîdî Kürt toplumu içerisindeki önemine vurgu yaptı.

Yoğun acılar çeken Êzîdîlerin Kürt Halk Önderi’nin ideoloji ve düşüncelerine sahip çıktığını söyleyen Savgat, “Çünkü Öcalan’ın varlığı sadece Êzîdîler için değil, ezilen tüm halklar için önemlidir” dedi.

Kürt Halk Önderi’nin savunulması için her alanda mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyen Medi Savgat, şehitlerine de böylelikle sahip çıkılacağının altını çizdi. Savgat, hem Kürdistan’da hem de diasporadaki her alanda eylemlilikleri yükseltecekleri mesajını verdi.

‘ZEKİ VE BERİVAN YOLDAŞLARIN İZİNDEN GİDECEĞİZ’

NAV-YEK yöneticilerine teşekkür eden açlık grevi eylemcisi ve KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç,  Êzîdîlerin özgürlük mücadelesindeki rollerine dikkat çekti. Öcalan’ın Êzîdî Kürtler nezdindeki özel yerini bildiklerini söyleyen Koç, “Bizler de Zeki (Şengali) ve Berivan (Şengal) yoldaşların izinden gideceğiz. Özgür ve statüye kavuşmuş bir Êzîdxan ve özgür bir Önderlik için kararlı bir biçimde mücadeleye ediyoruz” diye konuştu.