Nazım Yüce ve Salih Azgan Londra’da anıldı

25 Ocak 1998’de şehit düşen Nazım Yüce (Agit) ve Rojava’da şehit düşen Salih Azgan (Cahit) İngiltere’nin başkenti Londra’da anıldı.

Londra Kürt Halk Meclisi, 25 Ocak 1998’de şehit düşen Nazım Yüce (Agit) ve Rojava’da şehit düşen Salih Azgan’ı (Cahit) andı.

Anmaya, Yüce ve Azgan ailelerinin yanı sıra, şehit aileleri, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve yüzlerce kişi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan Azgan için hazırlanan sinevizyon gösterildi.

Şiirlerin okunması ile devam eden anmada Britanya’dan 1992 yılında PKK’ye katılan ve 1998 yılında şehit düşen Nazım Yüce (Agit) için hazırlanan sinevizyon gösterildi.

‘ŞEHİTLERİMİZE LAYIK OLACAĞIZ’

Anmada KCDK-E tarafından yapılan açıklamada “Önder Apo’nun söylediği gibi bizler ödediğimiz bedeller ve canlar la mücadeleyi büyüttük. İşte bu şehitlerimizin ödediği bedeller ile halkımız yok oluştan varoluşa dirilişten özgürlüğe giden yolda büyük mesafeler kat etti. Bugün bütün dünya PKK ve Kürt halkını tanıdı. Bu şehitlerimiz olmasaydı bizler onurlu bir yaşamın sahibi olamayacaktık. Onlara layık olabilmek için daha fazla mücadele daha fazla örgütlenme içerisinde olacağız. Bizler Agit ve Cahit yoldaşların bayrağını ve silahını asla yerde bırakmayarak onların yarattığı değerler ile mücadeleyi büyütüp zafere götüreceğiz” denildi.

‘O KÜRDİSTAN AŞIĞIYDI’

Salih Azgan’ın ailesi adına bir konuşma yapan Muztafa Azgan ise, Salih Azgan’ın bir Kürdistan aşığı olduğunu söyledi.

Azgan şunları belirtti: “Hep Kürdistan dağların dan söz ederdi. Mücadele ile 1988 yılında tanışmıştır. Önce Türkiye metropollerin de çalışma yürüttü ve deşifre olunca 91 yılında yönünü dağlara verdi. Katılım yaptıktan sonra Kürdistan’ın tüm coğrafyasında en çetin koşullar da savaştı ve mücadele etti. Onlarca defa yaralanmasına rağmen ayağını ve bir gözünü kaybetmesine rağmen asla mücadele saflarını terk etmedi.”

‘TEREDDÜTSÜZ YAŞAMIN SAHİBİYDİLER’

Anma da söz alan Londra Kürt Halk Meclisi Şehit Aileleri Komitesi üyesi Ali Poyraz ise Kürt özgürlük mücadelesinin şehitlerin büyük emeği ile bugünlere geldiğinin altını çizdi.

“Onlar asla diz çökmedi. Ne Türk faşizmine ne de DAİŞ barbarlarına. Türk faşizmi de barbarlar da şehitlerimizin karşısında diz çöktüler. Yaşamlarının sonuna kadar bu fedakar ve onurlu direnişin sahibi oldular” diyen Poyraz, Yüce ve Azgan’ın aynı süreçlerde mücadeleye katıldığını hatırlattı.

Yapılan konuşmaların ardından anma etkinliği “Şehid namirin” sloganı ile sona erdi.