Nina Ahmedi, hasta yatağında açlık grevcilerine mesaj yolladı

Doğu Kürdistanlı Nina Ahmedi, Avusturya’da kanser tedavisi gördüğü hastanede Leyla Güven ve arkadaşlarına görüntülü bir mesaj gönderdi. Ahmedi, “onlara inancım var” dedi.

Nina Ahmed, 1963 Sine doğumlu. Uzun yıllardı Avusturya’da yaşıyor. Yaklaşık 30 yıldır Kürdistan özgürlük mücadelesi için emek veriyor. Ama son günlerini Viyana’da hastanede geçiriyor.

Rahim kanserine yakalanan Nina Ahmed için doktorları umutsuz konuşuyor. Eşi Tofik de daha önce kansere yakalanıp hayatını kaybetmişti.

Ahmedi, 1999’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik komploya karşı aktif çalışmıştı. 2010’dan itibaren Kürt medyasına soranca programlar da yapan Ahmedi, hasta yatağında da direnişçilerle dayanışma içinde olduğunu söylüyor.

Ahmedi, kendisini ziyarete giden Kürtler vasıtasıyla, Leyla Güven ve diğer açlık grevi eylemcilerine görüntülü bir mesaj yolladı.

Ahmedi’nin mesajı şöyle:

“Özellikle Leyla arkadaş şahsında, diğer açlık grevi arkadaşları Kürdistan, Avrupa’da, her yerde kendi değerleri için, önderimiz için, ‘Bê serok jiyan na be’ diyerek büyük adım attılar, bu direnişi, açlık grevini başlattılar. Onların önünde saygıyla eğiliyorum. Hastayım, ama moralim var, çünkü inancım var, önderimize inancım var, yıllardır Önder Apo’nun fikirleri için mücadele edenlere inancım var. Hepsini tek tek öpüyorum. Şu çağrıyı yapıyorum; Önder Apo özgürleşene kadar ayakta olun. O bizim yaşamımız, özgürlüğümüz, onurumuzdu, hakikat mücadelemizdir”

Leyla Güven’in mücadelesi ile başının dik olduğunu söyleyen Ahmedi, “Sen bizim onurumuzsun, direnişimizsin, seni çok seviyorum” diye noktaladı.