Norveç, Almanya ve Fransa’da Türk devleti protestosu

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla Norveç’in Trondheim, Almanya’nın Frankfurt, Fransa’nın Bordeaux ile Nancy kentlerinde eylemler düzenlendi.

TRONDHEIM

Norveç’in Trondheim kentinde düzenlenen protesto eylemine Kürdistanlılar ve dostları katıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Avrupa’nın bu işgal saldırıları karşısında net tutum göstermesi istendi.

Kurum temsilcilerinin konuşmaları ardından kitle yürüyüşe geçti. “Faşizme karşı omuz omuza”, “Biji berxwedana Rojava” sloganları eşliğinde düzenlenen yürüyüş Søndregate’dan Trondheim Torg meydanına kadar sürdü.

Eylemde bildiriler de dağıtıldı.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen yürüyüşe 10 binden fazla kişi katıldı.

Kortejin en önünde küçük çocuklar, Rojava’da Türk devletinin saldırılarında katledilen çocukların fotoğraflarını taşıdı.

Frankfurt Belediye Meydanı’na yürüyen kitle, yol boyunca, “Katil Erdoğan”, “Biji berxwedana YPG, YPJ”, “Biji berxwedana Rojava” sloganları attı.

Belediye meydanına gelen kitle, sloganlarla eylemini sürdürüyor.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti. Kitle, Republique meydanında toplandı. CDK-Bordeaux temsilcisi yaptığı konuşmada, “Gün Kürt halkıyla birlik günüdür. İnsanlık onurunu DAİŞ’ten kurtaran Kürt halkının ve savaşçılarının etrafında kenetlenelim” dedi.

Ardından da halk yürüyüşe geçti. Yeniden toplanma alanına gelen halk, NPA, PCF, Ensemble ve CGT temsilcilerinin konuşması ardından eylem sloganlarla sona erdi.

NANCY

Türkiye’nin işgal saldırılarına karşı Fransa’nın Grand-Est bölgesindeki Nancy şehrinde de bir protesto gösterisi düzenlendi.

Çok sayıda Fransız siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve demokratın da katıldığı eylemde, Fransa hükümeti ve Avrupa Birliği’nin acilen Türkiye’ye karşı harekete geçmesi istendi. Eylemde atılan sloganlarda Türk devletinin işgal saldırıları kınandı.