NRW'de 'Öcalan'a Özgürlük' yürüyüşü ikinci gününde sona erdi

Almanya'nın NRW eyaletinde Öcalan için gerçekleştirilen uzun yürüyüş ikinci gününde sona erdi.

FED-MED ve YJK-E NRW'nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük Uluslararası 15 Şubat Komplosu'na karşı "Öcalan'ın özgürlük, sağlığı için ve yürütülen izolasyona karşı direnişteyiz” şiarıyla çağrısını yaptığı ve dün Düsseldorf'ta başlayan yürüyüş bugün yüzün üzerinde eylemcinin katılımıyla coşkulu bir şekilde tamamlandı.

Yürüyüşe Dortmund, Essen, Duisburg, Münster, Bielefeld, Köln, Düsseldorf, Bonn'dan Kürdistanlılar katıldı.

Sabah saat 10.00'dan itibaren DGB Hauss önünde toplanan kitle, Almanca 'Öcalan'a Özgürlük' yazılı önlükler ve Öcalan posterleriyle yürüyüşe geçti. Yürüyüşün en önünde Almanca 'Öcalan'a dönük Uluslar arası komployu kınıyoruz” yazılı pankart taşındı. Kentin işlek caddeleri boyunca devam eden yürüyüş sırasında çok sayıda bildiri dağıtıldı. Komployu kınayan ve Kürt Halk Önderi Öcalan'ın özgürlüğüne dönük sloganlar atıldı.

Çarşı merkezinde yapılan mitingte FED-MED adına yapılan konuşmada “Kürt halkının özgürlüğü Önderliğinin özgürlüğü ile mümkündür. Ortadoğu'da köklü bir çözüm geliştirilmek isteniyorsa bunun yolu Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünden geçer” mesajı verildi. Bildirinin okunması ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla iki günlük yürüyüş sona erdi. Yürüyüşün sonunda 15 Şubat'ta Strasbourg'ta yapılacak olan komployu protesto yürüyüşüne katılım çağrısı yapıldı.