NRW’deki uzun yürüyüşün birinci günü sona erdi

15 Şubat Uluslararası Komplo’nun 21’inci yıldönümü Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar tarafından uzun yürüyüşlerle protesto ediliyor.

Almanya’nın NRW Eyaleti’nin başkenti Düsseldorf’ta da Kürdistanlılar üç günlük uzun yürüyüş ile komployu protesto ediyor.

Uzun yürüyüşün birinci günü onlarca kişinin katılımı ile gerçekleşti.

FED-MED NRW ile YJK-E NRW’nin çağırısı ile düzenlenen yürüyüş bugün sabah saat 11.00’da Düsseldorf DGB Haus önünde halkın bir araya gelmesi ve saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşu ardından FED-MED Eşbaşkanı Engin Sever açılış konuşmasını yaptı. Sever, 21. yılına giren uluslararası komplonun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına yönelik kırım politikaları ile bugün devam ettiğini belirtti.

Konuşmanın ardından halk, “Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komployu kınıyoruz” yazılı pankart ile yürüyüşe geçti.

Karl Str, Berliner Alle, Rheinkniebrücke, Düsseldorfer Str, Oberkassselerbrücke, Königsalle’de 4 saat saatlik yürüyüş boyunca “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

Yürüyüşün birinci günü Düsseldorf HBF önünde tamamladı. Yarın sabah saat 10.00’da Düsseldorf HBF karşısında devam edicek olan yürüyüşe kitlesel katılım çağrısı yapıldı.