Nürnberg'de Kürt Kültür Günleri sürüyor

Nürnberg'de Kürt Kültür Günleri devam ediyor. 'Direniş günleri' olarak ele alınan programda, kültürel ve sanatsal etkinlikler yer alıyor.

Almanya Nürnberg Villa Leon'da dün 8'incisi başlayan Kürt Kültür Günleri devam ediyor. 24-27 Mayıs günleri her yıl düzenlenen Nürnberg Kürt Kültür Günlerine bu yıl da Kürtler, Türkiyeliler, Almanlar ve birçok ulustan kişiler katıldı.

Kürtlerin yaşamından kesitlerin sunulduğu Kültür Çadırı da dört gün açık tutulacak. Yine çadırın etrafında folklor, tiyatro gösterileri gibi etkinlikler olacak.

WEINBERG: DİRENİŞ GÜNLERİ!

Etkinikte konuşan Alman Sol Parti Milletvekili Harald Weinberg, "Kürt Kültür  Günleri Kürt direniş günleri olarak ele alınmalıdır, zira HDP'nin eş başkanları, birçok milletvekili, HDP'li üyeler, sivil kişiler, gazeteciler, aydınlar, yazarlar, öğretim görevlileri bugün Türkiye'de tutukludur. Türkiye açık bir faşizme kaymıştır, bu zamanlarda böyle günlerin önemi daha da artıyor" dedi.

Nürnberg Belediyesi Meclis Üyesi Marion Padua ise faşizme karşı bu tip etkinliklerin değerli olduğuna dikkati çekti.

Nürnberg Belediye Kültür Dairesi'nden Gülay Aybar Emmon, Kürt Kültür Günlerini 8 yıldır desteklediklerini belirterek, gelinen aşamada oldukça büyük mesafe aldıklarını söyledi.

Nadia Wisser ise düzgün Kürtçesiyle ezgiler seslendirdi.

Mem Ararat'ın da sahne aldığı etkinlik, gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

Program kapsamında film gösterimleri de olacak.

Ayrıca kapatılan İstanbul MKM'nin özel tanıtımı ve Kürt kültürüne katkıları özel olarak anlatılacak.