'O gün bugün; faşizme karşı her yerde sokağa!'

Rojava işgaline karşı açıklama yapan Avrupa'daki kurumlar, "Gün, ayağa kalkma günü" diyerek, herkesi sokaklara çağırdı.

Türk devletinin Rojava'ya dönük işgalci saldırılarına tepkiler dinmiyor. 

Açıklamalar yapan kurumlar, işgale karşı herkesi sokaklara çağırdı.

AvEG-KON: FAŞİZME KARŞI SOKAĞA!

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), "Türk devleti, DAİŞ’i yenilgiye uğratan başta Kürt halkı olmak üzere, Rojava halklarından ve onun öncü güçlerinden intikam almak için Rojava halkları katledilmektedir" dedi.

"Yerlisiyle, göçmeniyle Avrupa işçi sınıfı ve emekçileri ayağa kalkmalı, sömürgeci faşist Türk devletinin bu işgal saldırısına ve Rojava halklarının katledilmesine dur demelidir" diyen AvEG-Kon, "Sokağa çıkmaya, halkların enternasyonal dayanışmasını büyütmeye çağırıyoruz. Gün, Rojava’yı sahiplenme, sömürgeciliğe, faşizme ve onun işgal saldırılarına karşı sokağa çıkma günüdür" dedi.

ENTERNASYONALİST KOMÜN: SONUÇ ALANA KADAR!

Enternasyonalist Komün tarafından yapılan açıklamada, "Rojava'daki devrim, başından beri enternasyonalist bir devrimdir. Sadece Suriye'deki Kürt nüfusunu değil, aynı zamanda Orta Doğu'yu sömürgecilik, baskı ve diktatörlüklerden kurtarmaya yönelik bir devrim. Rojava'yı savunmak için ayaklanmaya çağırıyoruz" denildi.

Açıklamada, "Türkiye’ye silah ihracatı yapılmayana kadar, Türkiye faşist rejimi mağlup edilinceye kadar, politik protestolarımızı politik direniş seviyesine yükselteceğiz" mesajı verildi.

KKP: HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKALIM!

Partîya Komunîsta Kurdîstan (KKP) Merkez Komitesi, "TC'nin Rojava’yı ilhak etme, milyonlarca Kürdü yurtlarından zorla çıkararak ‘etnik temizlik’ yapma ve yerlerine cihatçıları yerleştirme girişimleri kabul edilemez. Bu, hem uluslararası hukuka hem insan haklarına hem de halkımızın varlığına karşı işlenecek bir cinayettir" dedi.

KKP, şu çağrıyı yaptı:

"Türk emperyalistlerinin heveslerini kursaklarında bırakmak;

Yurdumuzun ağır tehdit altındaki bu parçasını savunmak;

Milyonlarca Kürdü yurtlarından ‘temizleyeceklerini’ açıkça bağıran Türk emperyalizminin kanlı dişlerini kırmak için;

Kürdistan’ın bütün parçalarında,

Sömürgeci Türk, Arap, Fars devletlerinin her yerinde,

Diasporada harekete geçin!

Kürdün işgalcilere karşı tavrını dünyaya duyurun!

Kürde ölüm kılıcını kaldıran elleri kırın!"