Orta Anadolu Kürtleri Efrîn direnişini selamladı

Orta Anadolu Kürtlerinin kurumu PKAN Almanya Yönetimi, AKP-MHP'nin işgalci saldırılarına tepki göstererek, Efrîn'deki büyük direnişi selamladı.

Orta Anadolu Kürtleri Platformu (PKAN) Almanya Yönetimi, Efrîn'e işgalci saldırılara ilişkin, Köln Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (DKTM) toplantı düzenledi.

Toplantıda, AKP-MHP faşizminin işgalci saldırıları kınanırken, PKAN meclis üyeleri ve yöneticilerinin daha sıkı çalışmalarda olması gerektiği ifade edildi.

Uluslararası kurum ve kuruluşları bir an önce işgalci saldırılara karşı tutum almaya çağıran PKAN-Almanya, "AKP rejimi Kürt halkının büyük bedellerle elde ettiği kazanımları dünya kamuoyunun gözleri önünde katliamlar ve kapsamlı işgal harekatı ile bertaraf etmek istiyor“ dedi.

'BÜYÜK DİRENİŞ KIRILAMIYOR'

PKAN-Almanya, AKP’nin 3 haftadır Efrîn saldırısından bir sonuç alamadığını vurgulayarak, şunları da kaydetti:

"AKP savaş karşıtlığını kamuoyuna 'vatan hainliği' olarak lanse etmekte ve böylelikle saldırıları ve işgale karşı tutum takınan aydın ve demokratik kurumları susturmaktadır. Kürt halkına yönelik yüksek düzeydeki askeri tekniği kullanarak sonuç almak istemekte. AKP ve Erdoğan, köyleri, şehirleri yakıp yıkarak, kadınları ve çocukları katlederek kendisini bir süre daha yaşatacak bir zafer elde etmek istemektedir. Ancak görüyoruz; özgürlüğe inançlı Kürt halkı, elindeki sınırlı olanaklara rağmen, çağın ilk kez şahit oluğu bir tarzda büyük bir direniş sergilemektedir. Dünyanın gözleri önünde cereyan eden bu katliam ve işgal girişimine karşı dünyanın suskunluğu kabul edilebilir bir durum değildir."