Ozan Cane ve Adil Demirci'ye özgürlük!

Köln Belediyesi'nde Ozan Cane ve Gazeteci Adil Demirci'ye  özgürlük istendi.

Köln Belediye Meclisi grupları tarafından 'Ozan Cane ve Adil Demirci'ye özgürlük' başlıklı program düzenlendi. Tarihi  belediye binasındaki programın açılış konuşmasını Köln Belediye Başkanı Henriette Reker yaptı. 

REKER: TUTUMUMUZ NET; SERBEST BIRAKIN!

Reker, şunları söyledi:

"Gerçekleştirdiğimiz bu program ile tutumumuzu net gösteriyor, Ozan cane ve Adil Demirci'nin cezaevi duvarlarının arkasında yalnız olmadığını  belirtiyoruz. Türk hükümetinden Köln'de yaşayan her iki tutukluyu derhal serbest bırakmasını talep ediyoruz.

Bugün aşırılıkçılıklara ve düşmanlıklara  karşı duruşumuzu güçlendiren özgürlükçü ve demokrat kimliklerimizdir. Kim ki globalleşen dünyada toplum, ülke yada devlet olarak kendisini izole edip özgürlükleri kısıtlayarak var olacağına inanıyorsa yanılıyor."

AV PEKÖZ: DOSYALARDA SUÇ YOK!

Ardından Ozan Cane ve Adil Demirci'nin avukatı olan, aynı zamanda Siyaset Bilimci Mustafa Peköz, dava sürecine ilişkin bir sunum yaptı. Peköz, her iki tutuklunun dava dosyalarında Türk yasalarına göre de suç teşkil edecek bir şeyin olmadığını söyledi. Ozan Cane'nin ciddi sağlık sorunları olduğunu ve üç hafta önce hastaneye kaldırıldığını söyleyen Peköz, 6 ay ile bir yıl içerisinde duruşmasının görüleceğini belirtti.  Adil Demirci'nin ise 14 Şubat'ta mahkemesinin yapılacağını belirten Peköz, davaların esastan bozulması ve tutukluların derhal serbest bırakılmaları gerektiğini söyledi.  

AİLELER DE KATILDI

Programda Ozan Cane'nin kızı Dilan Örs ve Adil Demirci'nin kardeşi Tamer Demirci, moderatörler tarafından kendilerine yöneltilen soruları yanıtladı. Kamuoyu desteğinin önemli olduğunu belirten Örs, her gün annesi için kaygı yaşadığını ama umudunu kaybetmediğini söyledi. Demirci ise ağabeyinin özgürlüğü için 39 haftadır eylem yaptıklarını, belli oranda kamuoyu desteği aldıklarını belirtti.

Etkinlikte SPD, CDU, DIE LINKE, FDP, DIE GRUNE belediye meclisi temsilcileri söz aldı. 

Die Grüne NRW Milletvekili Berivan Aymaz da bir konuşma yaptı. 

Konuşmalarda Ozan Cane ve Adil Demirci'ye özgürlük istendi.