Paris, Marsilya ve Basel'de Türk turizmini boykot çağrısı yapıldı

Fransa'nın Başkenti Paris ile Marsilya ve İsviçre'nin Basel kentinde Türk turizimi ve Türk mallarını boykot etmek için eylem yapıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te Türk turizmini ve Türk mallarını boykot etmek için bilgilendirme standı açıldı. Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi meclisi tarafından, birinci Paris belediyesi önünde açılan bilgilendirme standına Fransızların ilgisi yoğundu. Türkiye'ye yapılacak her tatil seyahatinin Türk savaş ekonomisine katkı anlamına geldiğinin vurgulandığı eylemde, "Öcalan'a özgürlük" dövizleri ve YPG/ YPJ bayrakları asıldı. Efrîn ile dayanışma çağrılarının yapıldığı eylemde Türk turizmini boykot etme nedenlerini içeren yüzlerce bildiri dağıtıldı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit, Efrin’e yönelik işgal ve soykırım saldırıları ile Türk turizmini boykot için stant açıldı.

Marsilya TEV-ÇAND Meclisi tarafından düzenlen stant Vieux Port’ta açıldı.

Sanatçılar, seslendirdikleri marşlar eşliğinde bildiri dağıttı.

“Katliama hayır”, “Çocuk katili Erdoğan, işbirlikçi Avrupa” yazılı pankartların açıldığı eylemde gece ise tecride dikkat çekmek amacıyla sinevizyon gösterimi yapıldı.

BASEL

İsviçre'nin Basel kentinde yaz tatilinin yaklaşmasıyla Türkiye Turizmi sessiz bir eylem ile protesto edildi. Basel Ronahî Kadın Meclisi'nin Claraplatz'da yaptığı boykot eylemi isviçrelilerin de dikkatini çekti.  Eylemde, "Savaş var, sen susuyorsun", "Türkiye turizmine hayır" pankartlarının taşındı.