Paris'te açlık grevi direnişçileri mücadeleyi büyütüyor

Paris'te 1 Nisan'dan bu yana süresiz açlık grevini sürdüren AvEG-Kon üyesi H. Özkan Özdemir ve 6 Mayıs'tan bu yana 1 aylık açlık grevine başlayan YS sözcüsü Bilen Ceyran, BEKSAM Başkanı ve SKB üyesi Gülten Yavuz'un direnişlerine ziyaretler devam ediyor.

Eylemlerini ACTIT'de sürdüren direnişçileri Almanya, Avusturya, İngiltere ve Fransa'nın Creil, Mantes La Jolie kentinden gelen mücadele arkadaşları ziyaret etti. Misafirleri karşılayan açlık grevcileri Leyla Güven başta olmak üzere hapishanelerde, Hewlêr'de ve Avrupa'nın değişik ülkelerinde süresiz açlık grevini devam ettiren direnişçilerin haklı bir taleple mücadele ettiklerini belirtti.

Açlık grevcileri, “Analarımıza her gün hapishane önlerinde saldıran, gözaltına alarak işkence uygulayan zulüm mutlaka yenilecektir. Direniş bedeller ödenerek büyüyor, tecrit halklarımızın ve tüm ezilen kesimlerin  mücadelesi ile yenilgiye uğratılacaktır” dedi.

Ayrıca Republique Meydanı'nda CDK-F öncülüğünde gerçekleşen mitinge katılan ACTIT ve SKB üyeleri pankart ve bayrakları ile alanda yerlerini aldı.