Paris’te binler işgale karşı yürüdü

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlı ve dostu Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik işgalini protesto etti.

Fransa Rojava'yı Savunma Platformu öncülüğündeki gösteriye on binlerce kişi katıldı. Öğleden sonra Repubiqe meydanına Paris ve çevresinden insanlar YPG/YPJ bayrakları ve araç konvoylarıyla akın etti.

"Yaşasın Rojava direnişi", "Jin Jiyan Azadi" sloganlarının atıldığı meydanda Fransa boyun Eğmeyenler Harekatı Milletvekili Clamentin Autain, Yeşiller senatörü Estere Benbessu, Sol Parti milletvekili Eric Coquerel, Paris Belediyesi Meclis Üyesi Danielle Simonnet, Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Eşbaşkanı Lokman Kanar konuştu.

Kürt halkının haklı direnişinin yanında olacaklarını belirten konuşmacılar "İşgalci Türk devleti Rojava'dan çekilene kadar itirazımız ve eylemlerimiz büyüyerek devam edecektir" açıklamasında bulundular. Meydandaki kitleye PYD Diplomasi Bürosu Sorumlusu ve YPJ komutanı Nesrin Abdullah telefon aracılığıyla seslendi.

Her iki Rojava yetkilisi sahada direnişin devam ettiğini belirterek şöyle konuştular: “Direnişimiz işgalci Türk devleti Rojava'dan çıkana kadar da devam edecektir. Siz Avrupa'da yaşan halkımız eylemlerinizi daha da büyüterek Avrupa ülkelerini işgal karşısında harekete geçirmelisiniz. Direnen halklar kazanacaktır.”

"Katil Erdoğan" sloganları ile Bastille meydanına doğru yürüyüşe geçen kitleye civardaki Fransız halkı da alkışlarla destek verdi. Bastille meydanında Avrupa Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) temsilcisi Pir Rıza Yağmur konuştu. Türk Devletinin işgal saldırılarını kınayan Yağmur "Hakkını savunanlar, topraklarını savunanlar terörist değiller, o hakları, toprakları gasp edenler teröristtir. Zalimlere karşı Hüseyin'ce direnişimiz devam edecektir” dedi. Gösteri kitlenin sık sık "Biji berxedana Rojava" ve "Biji Serok Apo" sloganlarını atmasıyla sona erdi.