Paris’te binler yürüyüşe geçti

Paris’te üç Kürt kadın devrimcinin katledilmesine karşı binlerce kişi, Gare du Nord'dan Republique Meydanı’na yürüyüşe geçti.

PKK’nin kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez’in katledilişlerinin 7’nci yıl dönümü dolasıyıyla Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) kitlesel bir yürüyüş organize etti. Sabah saatlerinde Avrupa’nın birçok ülkesinden Paris’e akın eden Kürtler ve dostları, Gare du Nord'dan Republique Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.  
Yürüyüşün en önünde kadınlar, “7 Yıllık Cezasızlığa Yeter Artık” pankartının yanı sıra Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıdı.
Yürüyüşe Cansız, Doğan ve Şaylemez aile fertlerinin yanı sıra Fransız siyasetçiler Jean-Luc Melanchon, Pascal Torre, KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, KNK Yönetim Kurul Üyesi Zübeyir Aydar, KCDK-E Eşbaşkanları Yüksel Koç ve Fatoş Göksungur, TJK-E temsilcileri ve Kürt, Fransız, Tamiller ve Türkiyeli kurum temsilcisi katıldı.

'KATİL ERDOĞAN!'

Yürüyüşte sık sık Türkiye ve Erdoğan aleyhine sloganlar atılırken, Fransız hükümetinin sessizlik politikası da  sert bir dille eleştirildi.
Öte yandan yürüyüş organizatörleri, katılımın geçen yıldan fazla olduğunu belirtti.
Gösteri bir saatlik yürüyüşün ardından Republique Meydanı’na yapılacak bir miting ile son bulacak. Burada birçok Kürt kurum temsilcisinin yanı sıra Fransız siyasetçilerin konuşma yapması bekleniyor.

‘BÜTÜN BUNLARIN SORUMLUSU ERDOĞAN'

Yürüyüşün başlangıç noktası  Gare Du Nord’da bir konuşma yapan Fransız Komünist  Partisi Temsilcisi Pascal Torre, Türk devletinin katliamcı bir geleneğe sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:” Türk devleti tarih boyunca katliamlar yapmıştır. Ermeniler, Kürtler olmak üzere bölgedeki bütün azınlıklara karşı katliam gerçekleşmiştir. Bugün de bu devam ediyor. Kürt illerini yerle bir etmiş, bugün de Rojava’ya saldırıyor. Somut olarak 7 yıl önce Paris’te işlediği cinayet ile bunun devam ettiğini gösteriyor. Yine Kürt lider Abdullah Öcalan’ın üzerinde 20 yıldır bir tecrit söz konusu. HDPli vekiller ve belediye başkanları cezaevinde. Bütün bunların sorumlusu Erdoğan’dır. Bu politikalara karşı uluslararası güçler Kürtlere sahip çıkmalı.”
Yürüyüş binlerce kişinin katılımıyla devam ediyor.