Paris’te, Covid-19’dan dolayı bir Kürt daha hayatını kaybetti

Paris’in Champigny Sur Marne Banliyösü’nde ikamet eden Dersimli Cemal Kılınç (65), yakalandığı coronavirüsten dolayı geçirdiği kalp krizi sonucu bugün hayatını kaybetti.

Fransa’nın başkenti Paris’in Champigny Sur Marne Banliyösü’nde yaşayan Dersimli Cemal Kılınç, koronavirüsten dolayı bugün yaşamını yitirdi.

Çevresinde sevilen bir kişi olan Kılınç, yurtseverliği ile de Kürt toplumu içinde saygın bir kişi olarak yer edindi.

Kılınç’ın ölümüyle Fransa’da Covid-19 virüsünden dolayı hayatını kaybeden Kürtlerin sayısı 10’a yükseldi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü hastanede yapılan Covid-19 virüs testi sonucunun negatif olmasına rağmen; bu sabah geçirdiği kalp krizi sonrası tekrar yapılan testte sonuç pozitif çıkmıştı. Yetkililer, Kılınç’ın hayatını kaybetmesine neden olan kalp krizini Covid-19’un tetiklediği bildirildi ve tutulan rapora ölüm sebebi olarak Covid-19 olarak işledi.

CDK-F, AİLESİNE VE KÜRT HALKINA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Kılınç’ın hayatını kaybetmesine ilişkin açıklama yapan Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Kılınç’ın hayatını kaybetmesinden ötürü derin üzüntü duyduğunu belirtti.

CDK-F, Covid-19 salgını konusunda tekrar uyarılarda da bulundu. “Sosyal bir şekilde yaşayan ve aile-akraba ilişkilerinin güçlü olduğu Kürt halkının bu salgın sürecinde bu tür ilişkileri geçici olarak bir kenara bırakması gerekiyor” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Ne kadar az temas olursa, o kadar çok hayatın kurtulacağını; bu yüzden de salgının yayılmasının engellenmesi için gerekli tüm tedbirlerin mutlak suretle alınması gerektiğini.”

CDK-F, kendisine bağlı bütün toplum merkezleri ve inanç kurumlarına da çağrıda bulunarak, herkesi bulunduğu bölgede, halkı sürekli olarak dikkatli davranmaları konusunda uyarmaya çağırdı.