Paris'te komploya karşı uzun yürüyüş sona erdi

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar, Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komploya karşı yaptığı uzun yürüyüşü Republique meydanında yapılan bir mitingi ile sonlandırdı. 

Fransa Kürt Kadın Hareketi ( TJK-F) ve Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F ) öncülüğünde yapılan uzun yürüyüş üç gün sürdü.

Kürdistanlılar bir çok kuruma, Öcalan'a uygulanan tecrit ve komplaya ilşikin dosyalar sunarak bilgilendirme yaptılar. 

Üçüncü gününde Nation meydanında başlayan yürüyüşe, Fransa Komünist Partisi merkez komite üyesi Hélèn Bidard katılarak destek verdi.

Republique meydanında ise bir miting yapıldı. Mitingde, Paris Demokratik Kürt Topmlum merkezi meclisi Eşbaşkanı Necmettin Demiralp birkonuşma yaptı. Demiralp " Önder Apo sadece Kürt halkının önderi değil, Önder Apo tüm ezilenlerin, emekçilerin önderi konumuna gelmiştir, bu internasyonalist savaşçıların Rojava'ya gidip savaşmasıyla açığa çıkmıştır. 

Kendimize Apo'cu diyoruz fakat Apo'culuğun gerekliliğini çoğu zaman yapmıyor veya eksik yapıyoruz. Onurlu ve özgür bir yaşamı esas alarak, Önder Apo'yu daha güçlü sahiplenip özgürleştirmeliyiz " dedi.

Mitingde Fransa Kürt kadın hareketinin Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik komloyu kınayan mesajı okundu.

Paris'te üç gün süren uzun yürüyüş,15 şubat cumartesi günü Fransa'nın Strasbourg şehirinde yapılacak büyük yürüyüşe seferberlik ruhuyla katılma çağrısı ile sonlandırıldı.