Paris’te “Otoriter Türkiye” başlıklı konferans düzenlenecek

Paris 8 Üniversitesi, Otoriter Türkiye başlığı ile bir konferans düzenleyecek. Kürt Siyasetçi Hatip Dicle’nin de konuşmacı olarak katılacağı konferansta birbirinden önemli konular ele alınacak.

aris 8 Üniversitesi, dayanışma günü kapsamında 23 Kasım’da “Otoriter Türkiye” başlığı ile bir günlük konferans düzenleyecek. Herkese açık bir şekilde gerçekleştirilecek konferansta gün boyunca birbirinden önemli konular ele alınarak üzerinde tartışmalar yürütülecek.

10. Amfi’de saat 09.30-19.30 arasında gerçekleşecek konferansın konusu oldukça zengin.

Devlet ve Azınlıklar başlığı ile yapılacak konferansın ilk oturumunu, Akademisyen Engin Sustam yönetecek. Bu bölümde Tarihçi Emmanuel Szurek, Türkçülük, milliyetçilik ve sağduyu, Kürt Siyasetçi Hatip Dicle ise Türkiye nereye gidiyor ve Kürtlerin geleceği gibi konular üzerine sunum yapacak.

13.00-15.00 saatleri arasında düzenlenecek konferansın ikinci bölümü ise Göç ve hareket başlığı altında yapılacak. Nora El Qadim motaratörlüğünde yapılacak bu bölümde Claudia Charles, Avrupa Birliği ve Türkiye arasında yapılan göçmen antlaşması, Shoshana Fine, Türkiye göç yönetimi ve uluslararası kuruluşların rolü ve Burcu Toğral Koca ise Türkiye’nin göçmen politikası üzerine bir sunum yapacak.

15.15-18.00 saatleri arasında ise sendikacılık ve sosyal hareketler başlığı adına 3’cü bölüm gerçekleştirilecek. Bu bölümde Eğitim-Sen üyesi Leyla Topçu Türkiye’de Kürt sendikacı ve muhalefet olmak, LGBT’li Elif Avcı, Türkiye’de LGBT hakları ve Prof. Marta Semplici ise Türkiye’de sivil toplum baskı ile karşı karşıya başlıklı konularda sunumlar yapacak.

Konferansın son bölümünde ise Akademisyen Çağla Aykaç, İsabelle Saint-Saens ve Umit Metin’in katılımıyla Türkiye konulu yuvarlak masa tartışmaları yapılacak.