Paris'te Rojava Devriminin beşinci yıldönümü kutlandı

Fransa'da Kürtler, başkenti Paris'te düzenlenen bir etkinlikle Rojava Devriminin yıldönümünü kutladı.

Fransa Demokratik Kürt konseyi (CDK-F)' nin düzenlediği kutlama Kürdistanlıların ve dostlarının katılımı ile saat 18.00'de Republıqe meydanında başladı.

Tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan Rojava Devriminin yıldönümü kutlamalarında Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları, PYD, Ciwanen Azad flamaları ve Suruç katliamı sehitlerinin fotoğrafları taşındı. 

Kutlamada CDK-F, MLKP, Ciwanen Azad Paris, PYD Fransa temsilcileri Rojava Devrimini kutlayarak kısa birer konuşma yaptı. 

Rojava Devriminin gençlerin ve kadınların devrimi olduğunun belirtildiği konuşmalarda şunlar belirtildi: "Rojava Devrimi sadece dört parçada Kürdistandaki Kürt halkının değil, Suriyedeki halkların ve Ortadoğu halklarının umudu haline gelmiştir. İşgalci Türk Devleti Erdoğan ve çetelerinin Efrin'e yönelik saldırılarına ve işgal planlarına karşılık Kürt gençleri,kadınları ve tüm ezilen halklar karamanca savaşarak boşa çıkarcaklardır. Rojava Devriminin kahraman şehitlerine ve şehit analarına bin selam olsun."

Kutlamalar Paris TEV-ÇAN meclisi sanatçılarının sahne almasıyla, halaylar eşliğinde "Biji Şoreşa Rojva" "Biji Serok Apo" sloganları ile son buldu.