Paris’te tecrit protestosu

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrite dikkat çekmek ve açlık grevi eylemlerini sahiplenmek için eylem yaptı.

Fransa Demokratik Kürt konseyi (CDK-F) ve Fransa Kürt kadın hareketi (TJK-F) öncülüğünde yapılan eyleme ACTIT temsilcileri de katılarak destek verdiler.

Republique Meydanı’nda "Hepimiz Leyla Güven'iz", "Öcalan'a özgürlük" pankartlarının açıldığı eylem tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Zindan önlerinde direnen annelere yönelik saldırıların kınandığı eylemde, Fransa Kürt Kadın Hareketi aktivisti Berivan Fırat , Fransa Demokratik Kürt Konseyi Eşbaşkanı Fevziye Erdemirci ve bir aylık açlık grevi eylemi yapan AvEG-Kon temsilcisi Gülten Yavuz birer konuşma yaptı.

Açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerine Avrupa'da ilgili kurumların biran önce harekete geçerek üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi çağrısının yapıldığı konuşmalarda "Tecrit Öcalan şahsında tüm topluma uygulanmaktadır. Bizler Avrupa'da nerede olursa olsun açlık grevi ve ölüm orucu direnişleri etrafında direnişi büyüterek faşizmi yenmemiz gerekiyor" denildi.

Eylem "Diktatör Erdoğan", "Biji berxewdane zindanan" sloganları ile son buldu.