Paris’te tecrit ve ABD protesto edildi

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürtler düzenledikleri bir eylemle, ABD'nin Kürt özgürlük hareketinin öncü kadrolarını hedef alan kararını ve Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etti.

Fransa Kürt Kadın Hareketi ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi Meclisi üyeleri Fransa parlamentosu önünde bir araya gelerek, " Kürdistanlılar despot Erdoğan' karşı direniyor”, “Öcalan'ın yaşamında komplocu güçler sorumludur” yazılı pankartlar açtı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğu flamalar ve PKK bayraklarını taşıyan eylemciler, "Diktatör Erdoğan Kürdistan'da defol", "Diktatör Erdoğan, işbirlikçi ABD" şeklinde sloganlar attı.

Eylemde konuşan Fransa Kürt Kadın Hareketi sözcüsü Berivan Fırat, ABD'nin Kürt öncülerine yönelik aldığı kararın Türk Devletinin Kürtlere karşı yürüttüğü soykırım ve katliamlarına kapı araladığını belirtti.

PKK'nin terör listesinde çıkarılması gerektiğini belirten Fırat “PKK halktır halk burada' diyerek bizler her yerde olacağız, yılmayacağız, direneceğiz” dedi.

Öcalan üzerinde uygulanan tecridi anlatan yüzlerce bildirinin dağıtıldığı eylem, 17 Kasım Cumartesi günü saat 13.00'de Republique meydanında yapılacak eyleme güçlü katılma çağrısı ile son buldu.