Paris'te uzun yürüyüşün ikinci günü sona erdi

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komploya karşı yapılan uzun yürüyüşün ikinci günü sona erdi.

Sabah saatlerinde Ivry- Sur- Sein belediyesi önünde başlayan yürüyüş güzergahı boyunca "Katil, diktatör Erdoğan" "Liberte Öcalan" sloganları atılarak yüzlerce bildiri dağıtıldı. 

Kitle Place d'Itali'ye ulaştığında ise bir miting yapıldı. Mitingde konuşan Fransa, TEV-ÇAND meclis üyesi Saniye Tunç uluslararası komployu kınayarak şunları belirtti "Kürt halkı her zamankinden daha fazla özgürlüğe yakın. Bizlere düşen Önderliğimizin felsefesine çok daha güçlü sahiplenerek komplocu güçleri boşa çıkarmaktır. Dilimizle, kütürümüzle Reber Apo'nun etrafında kenetlenip özgürleşeceğiz."

Mitingin ardından eylemciler, Paris Demokratik Kürt Topmlum merkezinde, son siyasal gelişmelerin değerledirildiği halk toplantısına katıldı.

Paris'teki uluslararası komploya karşı yapılan yürüyüş yarın saat: 11.00'de Nation meydanından Republique meydanına kadar yapılacak yürüyüş ile devam edecek. Eylem Republique meydanında yapılacak miting ile sonlandırılacak.