Paris'teki açlık grevi direnişine ziyaretler sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması amacıyla 22 gündür açlık grevi direnişinde olan Özkan Özdemir’e ziyaretler sürüyor.

ACTİT kurumunda süresiz açlık grev direnişine devam eden Özkan Özdemir’i FEDA, Avrupa Demokratik Halklar Konfederasyonu (ADKH) ve Proleter Devrimci Duruş ziyarette bulundu.

Demokratik Alevi Federasyon’undan (FEDA) Pir Rıza Yağmur yaptığı konuşmada tecride karşı direniş eylemine katılanları Özkan Özdemir şahsında selamladı ve eylemleri karşısında saygı ile eğildiğini ifade etti.

Avrupa Demokratik Halklar konfederasyonu (ADKH) temsilcisi dayanışma niyetinde yapılan bir ziyaret olduğunu belirterek direnişi güçlü kılmak ve bu süreçte neler yapabilecekleri üzerine bir tartışma yürüttüklerini ifade etti.

Paris Pir Sultan Abdal Eşbaşkanı Hüsniye Küçükkeleş ve Proleter Devrimci Duruş temsilcisi de açlık grevi direnişleri ile dayanışma mesajı verdi.

Açlık grevcisi Özkan Özdemir ise ziyaretlerinin iyi bir motivasyon sağladığını ifade ederek “Bu yola çıkınca ne kadar canımızın, yoldaşımızın, insanımızın aynı duygular, fikirler içerisinde olduklarını görüyoruz. Ben de Alevi kökenli bir devrimciyim. Her inancın ve fikrin kendisine göre önemi var. Alevi kökenimde bir onur ve gurur duydum her zaman. Çünkü Alevilerde 77 millete aynı nazarla bakma vardır ve haksızlık karşısında haklının yanında durma vardır. Her zaman adildir ve adaletlidir” dedi.