Paris’ten “tecrit kaldırılsın” mesajı yükseldi

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar ve dostları Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kaldırılması talebi ile bir yürüyüş ve miting yaptı.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ve Fransa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-F) çağrısı ile yapılan eylem saat 15.00'de Republique Meydanı’nda başladı.

"Öcalan'a özgürlük" ve açlık grevi direnişçilerinin fotoğraflarının bulunduğu pankartlarının taşındığı yürüyüşte "Hepimiz Leyla'yız", "Diktatör Erdoğan" sloganları atıldı.

Yürüyüş boyunca Öcalan'a yönelik tecrit ve açlık grevlerine dikkat çekmek için bildiri dağıtıldı.

Fransız Komünist Partisi, Anti Kapitalist Yeni Parti, SOS Racisme, ACTIT ve SKB temsilcileri eyleme katılarak Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kaldırılması ve açlık grevi eylemlerine Fransa hükümeti ve ilgili kurumların daha fazla sessiz kalınmaması çağrısı yapıldı.

Bastille Meydanı’na gelindiğinde bir miting gerçekleştirildi. Kürt siyasetçi Fırat Varto yaptığı konuşmada Leyla Güven ve tüm açlık grevi eylemcilerinin direnişini selamlayarak, açlık grevi eylemleri etrafında direnişi büyüterek Öcalan üzerindeki tecridi kırma çağrısında bulundu.

Eylem Kürdistanlılar ve dostlarının eylemleri daha güçlü sahiplenme çağrısı ile sona erdi.