Paris ve Marsilya’da gençlerden eylem

Fransa’nın başkenti Paris’teki JCA ve TCŞ aktivisti gençler, Sacre Coeur Bazilikası önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük eylemi yaptı. Marsilya’da ise gençler işgal saldırılarını protesto etti.

Paris’te Jinên Ciwanên Azad (JCA) ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivisti gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük eylemi yaptı. Eylemde Türk devletinin Kürdistan’da uyguladığı işgal ve soykırım saldırıları da protesto edildi.

Sacre Coeur Bazilikası önünde bir araya gelen gençler dillerde büyük boy “Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart ve büyük bir PKK bayrağı açtı.

Sık sık Fransızca ve Kürtçe, “Öcalan’a özgürlük”, “Kürdistan’a statü” ve “Katil Erdoğan” sloganlarının atıldığı eylemde renkli sisler de kullandı.

Gençler bazilika önündeki eylem ardından da kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca bildiriler de dağıtıldı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de TCŞ aktivisti gençler bir sivil itaatsizlik eylemi yaptı.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarının protesto edildiği eylemde “Kürdistan’a statü, Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart ile PKK, YPG, YPJ ve TCŞ flamaları taşındı.

“Terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan Kürdistan’dan defol” sloganlarının atıldığı eylemde bildiriler de dağıtıldı.