Paris ve Marsilya’da gençlerden hamleyi sahiplenme eylemleri

Fransa’nın başkenti Paris’in Villier le Bel banliyösünde gençler “Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” şiarı ile eylem yaparken, Marsilya’da ise “Tecride, Faşizme ve İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi için stant açıldı.

Avrupa Kürt gençlik hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer aktivisti gençler, Paris’in Viller le Bel banliyösünde “Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla bir eylem düzenledi.

Tren garı önünde toplanan gençler, saat 19.00’da yürüyüşe başladı. Fransızca, “PKK ile zafere yürüyelim” yazılı pankart taşıyan gençler sık sık “Bijî Serok Apo” sloganları attı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayraklarının taşındığı eylemde Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına dikkat çekildi.

Eylem sırasında yolu araç trafiğine kısa süreli kapatan gençler, KCK’nin ilan ettiği “Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesini selamlarken, Avrupa gençlik hareketlerinin başlattığı “Bi Hev Re Serhildan” hamlesi ile tecride, faşizme ve işgale karşı verilen mücadelenin öncülüğünü yapacaklarını belirttiler.

Marşlarla yürüyüşlerini sürdüren gençler, daha sonra da kısa bir miting yaptı. Mitingdeki konuşmalarda gençlerin kesintisiz eylemde olacağı belirtildi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de KCK’nin ilan ettiği “Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesine ilişkin stant açıldı. Vieux-Port Meydanı’nda açılan stantta bilgilendirme yapıldı.

Stantta “Bi hevre serhildan” ile birçok dilde “Öcalan’a özgürlük” yazılı pankartları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK, TCŞ flamaları taşındı.

TCŞ adına yapılan konuşmalarda Kürt gençlerini KCK’nin hamlesini sahiplenme çağrısı da yapıldı.