Paris, Viyana ve Graz’da tecrit protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit, birçok Avrupa kentinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Fransa’nın başkenti Paris, Avusturya’nın başkenti Viyana ile Graz kentlerinde Öcalan’a uygulanan tecrit protesto edildi.

PARİS

Fransa Demokratik Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) ve Fransa Demokratik Kürt Konseyi’nin (CDK-F) çağrısı ile yapılan yürüyüş saat 17.00'de Republique Meydanında başladı.

Kürdistanlıların ve dostlarının yoğun katılımı ile yapılan yürüyüşte kadınlar "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın hayatı tehlikede, sorumlular komplo ile tutuklayanlardır" pankartı taşıdı. "Öcalan'a özgürlük", "Diktatör Erdoğan" sloganlarının atıldığı yürüyüş boyunca bildiri de dağıtıldı.

Kitlenin, Bastille meydanına ulaşması ile birlikte de bir miting düzenlendi.

Özgürlük mücadelesi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Fırat Varto, “Almanya’da Önder Apo üzerindeki tecridi protesto etmek için bedenini ateşe veren Kürt genci Umut Acar’ın anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Önder Apo insan kanıyla beslenen küresel komplocu güçlerin tutsağıdır. Önder Apo Ortadoğu'da ezilen tüm halkların, kadınların ve gençlerin umudu olmuş bir liderdir. Önder Apo'nun fikirlerine düşmanlar çünkü kırk yıldır direnen militan halk gerçekliği Avrupa'da da devam ediyor. Bizler Önderliğin özgürlüğü sağlanana kadar mücadeleyi daha da büyüterek devam ettireceğiz” diye konuştu.

Eylem "Be Serok jiyan na be" sloganları ile sona erdi.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a barış mitingi” düzenlendi. Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin organizesi ile gerçekleştirilen miting, Viyana’nın birinci bölgesinde bulunan özgürlük meydanı Hofburg Heldenplatz gerçekleştirildi.

Miting başlamadan önce Almanya’da geçtiğimiz gün kendini yakarak şehit olan Ümit Acar şahsında bütün Kürdistan ve dünya devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Öcalan’ın posterleri, flamalar ve pankartların taşındığı mitingde bir konuşma yapan Viyana Demokratik Halk Meclisi Eş Başkanı Nurcan Güleryüz, Öcalan’ın yaklaşık 20 yıldır İmralı ada cezaevinde tutulduğunu hatırlatı.

Öcalan’ın avukatlarının 7 yılı aşkın bir süredir müvekkilleri ile görüştürülmediğini belirten Güleryüz, “Hiçbir tutuklu avukatları ile görüşmesi bu kadar uzun süre kısıtlanamaz. Biz Kürt halkının bireyleri olarak önderliğimizin yaşamından endişe duyuyoruz” dedi.

Yaklaşık iki saat süren miting boyunca, sık sık komployu ve tecridi kınayan sloganlar da atıldı. Bildirinin okunduğu ve dağıtıldığı eylem sloganlarla sona erdi.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde DKTM'nin çağrısı ile Herrengasse’de saat 15.00'da bir araya gelen Kürdistanlılar, Öcalan'a yönelik uygulanan tecridi protesto etti.

 “Öcalan'a Özgürlük” pankartı ve Önderliğin posterlerinin taşındığı eylemde çok sayıda bildiri ve broşür dağıtıldı.