PKAN: Leyla Güven, Orta Anadolu Kürtlerinin onurudur

Platforma Kurdên Anatoliya Navîn (PKAN), açlık grevindeki HDP’li vekil Leyla Güven’e ilişkin yaptığı açıklamada, “Leyla Güven Orta Anadolu Kürtlerinin onuru ve gururudur” dedi.

Orta Anadolu Kürtleri Platformu Meclis Yönetimi periyodik toplantısını Danimarka’da gerçekleştirdi. 20 meclis üyesi ile yapılan toplantı sonucunda, tutsak HDP’li vekil Leyla Güven’in 42’inci gününe giren açlık grevine ilişkin bir açıklama yapıldı.

PKAN, “Derin devlet ve Erdoğan ittifakı”na rağmen hiçbir Kürt ve demokratın umudunu kaybetmediğini kaydetti.

PKAN, “Derin devlet ve Erdoğan ittifakı nasıl bir siyasi gelenek ile karşı karşıya olduğunu anlamamış olsa gerek” dedi.

Açıklamada, “Umudun yok edildiği, çaresizliğin insanlara dayatılıp teslimiyetlerinin istendiği yerde, Leyla Güven gibi biri çıkar ve canını diktatöre karşı 'silaha' dönüştürür; tarihteki örneklerinde olduğu gibi. Canını silaha dönüştürmüş birini hiçbir diktatör 'silahsızlandıramaz'” denildi.

Leyla Güven için “Orta Anadolu Kürtlerinin onuru ve gururudur” diyen PKAN, şu çağrılarda bulundu:

“Başta Orta Anadolu Kürtleri olmak üzere, Kürdistan’daki ve dünyanın dört bir yanına savrulmuş halkımıza , Türkiyeli demokratlara, işçilere, memurlara, mazlumlara, mağdurlara, kısaca ilerici insanlığa, Leyla Güven'in hayatımızı, geleceğimizi değiştirecek talebine sahip çıkmaya,

Aynɪ zamanda, yurt dɪşɪnda yaşayan halkɪmɪzɪn, Leyla Güven’in 42. gününde şu ana kadar, tepki göstermeyen uluslararasɪ kuruluş ve kamuoyunu harekete geçirmeye yönelik derhal eylemliliklere çağırıyoruz.”