PKK: Sevinçleri pek yakında kursaklarında kalacak!

PKK Yürütme Komitesi, Türk devletini Şengal’de düzenlediği suikastin uzun görüşmeler ve pazarlıkların sonucu olduğuna dikkat çekerek, “Pek yakında tüm sevinçleri kursaklarında kalacaktır” dedi.

PKK Yürütme Komitesi, Êzîdî Toplumu Koordinasyonu üyesi Zeki Şengalî’ye yönelik 15 Ağustos günü Şengal’de düzenlenen hava saldırısına ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. PKK, özellikle Ankara, Hewler, Bağdat ve Washinton hattındaki görüşme trafiğine dikkat çekerek, “Zeki Şengalî’nin katledilmesi için bu güçler arasında uzun görüşmeler ve pazarlıklar yapılmış!” dedi. PKK, “Mam Zeki’nin öğrencileri yılmaz Apocu militanlar olarak tüm faşist katillerden yaptıklarının hesabını misliyle soracaktır” diye ekledi.

HESABI MUTLAKA SORULACAK

PKK Yürütme Komitesinin mesajı şöyle:

“Faşist-soykırımcı TC ordu güçlerinin 15 Ağustos günü Kürdistan’ın kadim toprağı Şengal’e yönelik yaptığı hava saldırısında Êzîdî Kürt halkının Mam Zeki’si, Kürdistan halkının yiğit özgürlük savaşçısı, Özgürlük Hareketimizin emektar militanı ve Êzîdî Toplumu Koordinasyonu üyesi Zeki Şengalî (İsmail Özden) Yoldaşı şehit vermiş bulunuyoruz. Öncelikle söz konusu faşist-sömürgeci saldırıyı nefretle kınıyor, Kürdistan halkının ve gençliğinin bu saldırının hesabını mutlaka soracağını belirtiyoruz. Şehit Zeki Şengali’yi saygı ve minnetle anıyor, anısının Özgür Kürdistan ve Demokratik Özerk Şengal’de sürekli yaşayacağına inanıyoruz.

ÖMRÜNÜN 40 YILINI KÜRDİSTAN’IN KURTULUŞUNA VERDİ

Bilindiği gibi, Batman’ın Beşiri İlçesi’nde doğan ve Êzîdî Kürt halkımızın değerli bir evladı olan Zeki Şengalî Yoldaş, kıymetli ömrünün kırk yılını Kürdistan’ın kurtuluşuna ve Êzıdî Kürt halkımızın demokratik-özgür yaşamına adamış büyük bir devrimci ve yurtseverdir. Özellikle Önder Abdullah Öcalan’ın fikirleriyle tanıştıktan ve bizzat tanıdıktan sonra söz konusu mücadeleye katılımını çok daha aktif ve güçlü kılmıştır. Uzun yıllar Avrupa alanında devrimci çalışma yürütmüş, özgürlük mücadelesinin her alanında görev ve sorumluluk üslenmiştir. İki binli yılların başlarında Partimizin Merkez Komite üyeliğini yaptığı gibi, daha sonra KCK Yürütme Konseyi üyeliği görevinde de bulunmuştur. 3 Ağustos 2014 tarihinde faşist DAİŞ çetelerinin Şengal’deki Êzîdî Kürt halkımıza yönelik soykırımcı saldırısı ardından Şengal’e geçmiş ve bugüne kadar geçen dört yıl boyunca Êzîdî Kürt halkımızın ve Şengal halklarının demokratik özerklik temelinde özgür ve kardeşçe yaşamaları için tüm gücüyle çalışmıştır. Öyle ki, Şengal Êzîdî Kürtlüğünün öğretmeni, önderi, temsilcisi haline gelmiştir.

ŞENGALİ’YE SALDIRI ÊZIDÎ KÜRT HALKINADIR

Dolayısıyla Zeki Şengali’ye yöneltilen saldırı, esas olarak Êzîdî Kürt halkının varlığına ve demokratik özerk yönetimine yöneltilmiş bir saldırıdır. TC savaş uçaklarının 15 Ağustos Şengal saldırısı, aynı zamanda Şengal halklarının kardeşliğine ve demokratik birliğine yöneltilmiştir. Kürdistan halkının varlığına ve özgürlüğüne kasteden bir saldırı olmuştur. Böyle bir saldırı ile Irak’ın ve Güney Kürdistan’ın demokratikleşmesi engellenmek istenmiştir. Bu saldırı 3 Ağustos 2014 DAİŞ saldırısı ile 24 Nisan 2017 TC saldırısının bir devamı, faşist TC güçlerinin Efrîn ve Bradost’a yönelttiği saldırıların bir parçası olmuştur. DAİŞ faşizminin 3 Ağustos 2014’te yapamadığını ve başaramadığını, 15 Ağustos 2018’de AKP-MHP faşizmi yapmak ve başarmak istemiştir.

ŞENGALİ İÇİN UZUN GÖRÜŞMELER VE PAZARLIKLAR YAPILDI

Burada şu soruları açıkça sormak gerekiyor: Faşist-soykırımcı TC güçleri hangi hak ve hukuk gereği ikide bir Şengal’i ve Güney Kürdistan topraklarını uçak, tank ve toplarla bombalamaktadır? Irak bir devlet midir ve Bağdat’ta bir hükümet var mıdır? Eğer var ise, o zaman TC savaş uçakları bu devlet ve hükümetin isteği ve izni ile mi Şengal’i bombalamaktadır? Yine Hewler’deki Güney Kürdistan Yönetimi söz konusu bombardımana ne demektedir? Irak’ın hava sahası on yıllardır ABD koruması altındadır, o halde acaba TC uçakları ABD onayı ve desteğiyle mi Şengal’i bombalamaktadır? Açıkça görülüyor ve anlaşılıyor ki, Irak Başbakanı’nın bir gün önceki Ankara ziyareti de, bir süredir MİT ile KDP ve YNK istihbaratları arasında süren sıkı görüşmeler de, bir ABD generalinin iki hafta önceki Ankara görüşmeleri de bunun içinmiş! Zeki Şengalî’nin katledilmesi için bu güçler arasında uzun görüşmeler ve pazarlıklar yapılmış!

SEVİNÇLERİ KURSAKLARINDA KALACAK

Oysa Zeki Şengalî kırk yıl boyunca emektar bir devrim işçisi olarak sürekli çalıştı. Başta Êzîdî Kürtler olmak üzere Kürt halkının özgürlüğü ve halkların kardeşliği dışında hiçbir isteği yoktu. Olgun, emekçi, insan canlısı yapısıyla durmadan çevresine ve insanlığa hizmet etti. Kürt insanının tarihten gelen toplumcu özellikleri ile Önder Apo’nun özgürlük öğretisini kişiliğinde sentezleyerek örnek bir özgürlük savaşçısı haline gelmeyi başardı.

Faşist-soykırımcı katiller, böyle bir özgürlük savaşçısını katlettikleri için istedikleri kadar sevinsin ve histerik çığlıklar atsınlar. Pek yakında tüm sevinçleri kursaklarında kalacaktır. Başta gençler ve kadınlar olmak üzere tüm Kürdistan halkı ve özellikle de Êzîdî halkımız DAİŞ faşizmini tarihe gömdüğü gibi, daha çok geliştireceği özgürlük mücadelesi ile AKP-MHP faşizmini de tarihe gömmeyi bilecektir. Mam Zeki’nin öğrencileri yılmaz Apocu militanlar olarak tüm faşist katillerden yaptıklarının hesabını misliyle soracaktır.

Bu temelde Şehit Zeki Şengalî Yoldaşı bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, tüm Kürdistan halkını ve özellikle de Kürt gençliğini ve gerillasını devrimci intikam mücadelesini daha da yükseltmeye çağırıyoruz!

Ayrıca şehadetinin 15. yıldönümünde Partimizin Merkez Komite üyesi ve HPG Anakarargah Komutanlığı mensubu Erdal (Engin Sincar) Yoldaşı saygı ve minnetle anıyor, önümüzdeki süreçte de izinden daha kararlı yürümeye devam edeceğimizi belirtiyoruz.”