Pontuslar Kobanê için kan bağışı yaptı

"Biz kanımızı geri istemiyor; kanımızla hayat vermek istiyoruz’’ şiarı ile Pontos Rum katliamının 100. yılında Pontuslu kadınlar, Kobanê Sağlık Merkezi’yle dayanışmak amacıyla kan bağışında bulundu.

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı 12 kentte faaliyet gösteren Pontus dernekleri, 8 Mart vesilesiyle Kobanê sağlık merkezi için kan bağışında bulundu. Pontuslu kadınlar adına konuşan Eleni S., “Kanlarımızı geri istemiyoruz, biz kanlarımızla yaşam vermek istiyoruz. Bu kan bağışı eylemi ile Kuzey Suriye’deki Kobanê sağlık merkeziyle dayanışmamızı göstermek istiyoruz.

Biz her sene 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Alman Rotekreuz’a (Kızılhaç) kan bağışında bulunuyorduk. Bu sene yine kan bağışı yapacağız. Biz bu yıl kanlardan gelen geliri Kobane sağlık merkezine bağışlıyoruz çünkü orada kadın öncülüğünde gelişen bir devrim var. Biz yıllarca kan kaybettik Rojava’da devam eden bir kan kaybı var. Buna destek olmak istiyoruz” diye konuştu.

Kan verenlerden Pontus Derneğinin Avrupa eski temsilcilerinden Boursanihis Giannis de şunları belirtti: “Bugün buradayım söyleyecek söz bulamıyorum, biz çok kan kaybettik onun için bugün Kobane sağlık merkezine kan bağışında bulunmak benim için onurdur.”

Pontos Rumlu Margeritte ise “Biz Pontos kadınları yıllarca çok kan kaybettik. Bugün kanlarımızla yeni bir yaşam kaynağı olmak istiyoruz” diye konuştu.

Pervin Akyıldız de şunları belirtti: “8 Mart’ta Pontus Rum Derneğinin organizasyonda yer almak için benim için çok değerlidir. Avrupa’da yaşayan bir Kürt olarak Rojava’da direnen yoldaşlarımıza cana can katmak çok değerlidir.”

Cana can katmak için burada olduklarını söyleyen Kamile Anma “Kadın ölümlerinin olmadığı, yaşamın büyütüldüğü güzel ve özgür bir yaşam diliyorum” dedi.