Prof. Dr Cavalli: Efrîn için herkesi dayanışmaya çağırdı

Ticino Kobanê Efrîn-Rojava Dayanışma Komitesi, Türk Devleti'nin Efrîn saldırısına karşı çıkarak, Erdoğan'ın Diktatörlük provasına karşı tüm İsviçrelileri tepki vermeye çağırdı.

İsviçre Ticino Kobanê Efrîn-Rojava Dayanışma Komitesi, Bellinzona'da düzenlediği basın toplantısı ile Efrîn saldırısını kınadı. Basın toplantısına Dayanışma Komitesinde yer alan, dünyaca ünlü onkolog Pof. Dr. Franco Cavelli, Francesco Buonsaver ve Ahmet Yaman birer konuşma yaptılar.

Prof. Cavalli, Rojava'da Kürt halkının kazanımlarına yönelik olarak gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak, 'Cumartesi günü Bellinzona'da Efrîn için düzenleyeceğimiz basın toplantısına savaşa karşı olan herkesi davet ediyorum. Kürtlere karşı yürütülen bu savaşa herkes karşı olmalı ve Kürtlerle dayanışmaya destek vermelidir' dedi.

Dayanışma Komitesi'nin Sekreterliğini yürüten Buonsavar hazırlanan ortak deklarasyonu okudu. Deklarasyonda ' Kürtlerin kazanımlarının yok edilmesi bir statüye kavuşmalarının engellenmesi için bu savaş yürütülüyor. Efin saldırısı basit bir savaş değil. Barbar İŞİD çeteleriyle birlikte, diktatörlük provası yapılıyor. Erdoğan'ın yürüttüğü bu savaş kirli bir savaştır. Kürt toplumunu yok etmeye yönelik olarak yürütülüyor. Herkesi Cumartesi günü saat 15.00'de Bellinzona'da yapılacak Efrîn'e destek yürüyüşüne davet ediyoruz' denildi. .