Randers, Bensheim, Stuttgart'ta Efrîn ve komplo protestosu

15 Şubat Uluslararası Komplosu ile Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal saldırıları, Danimarka’nın Randers kentinde bir eylemle protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplo ile Türk devletinin Efrîn’e dönük işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla Danimarka'nın Randers kentinde Danimarka PYD öncülüğünde bir eylem yapıldı.

Eylemde PYD Danimarka adına Selah Bavê Mîran ve Heval Heyat ve Renders Alevi Derneği’nden Feremuz Acar, Renders Kürt Derneği temsilcisi yaptıkları konuşma ile komplo ve işgal saldırılarını kınadı.

Eylem boyunca, "Her yer Efrîn, her yer direniş" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı.

BENSHIEM

Almanya’nın Bensheim kentinde de Efrîn’e yönelik Türk devletinin işgal saldırılarını protesto eylemi düzenlendi.

Eylemde yapılan konuşmalarda Çağın direnişinin kazanacağı Efrîn’de yaşayan halkların Türk devletinin saldırıları kırılana kadar alanlarda olacağı belirtildi.

Eylem, “Biji Serok Apo”, “Biji YPG, YPJ, QSD” sloganları ile sona erdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını protesto etmek için her gün yapılan çadır eylemi bugünde devam etti.

Eylemde Türk devletinin katlettiği çocukların ve sivillerin fotoğrafları da sergilendi.

“Biji berxwedana Efrîne”, “Türk ordusu Efrîn’den defol”, “Be Serok jiyan nabe”, “Almanya destekliyor, Türkiye bombalıyor”, “Rojava ile dayanışın”, “PKK yasağını kaldırın!”, “Bütün işgalciler Kürdistan’dan defolun”’, “EFRÎN EFRÎN” sloganları sürekli atıldı.